Gå tilbake til:
Du er her:
Bli frivillig Aktivitetsvenn.
Bli frivillig Aktivitetsvenn.
Bilde: Nasjonalforeningen for folkehelsen

Bli frivillig aktivitetsvenn for en person med demens

Har du lyst å bli frivillig Aktivitetsvenn for en person med demens?

Bergen kommune drifter Aktivitetsvenn for Nasjonalforeningen for folkehelsen.  Gjennom tilbudet Aktivitetsvenn får personer med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Som frivillig aktivitetsvenn blir du koblet med en person med demens som har samme interesser som deg. Dere gjør ting dere liker. Dere kan gå tur, spille spill, gå i teater, kunstutstilling eller på kino, male, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at tiden dere er sammen skal være til glede for begge.

Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper, du trenger egentlig bare å være deg selv. Før du starter opp går du gjennom et kurs, og hele perioden vil du ha et støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen.

Det eneste som kreves er tiden din, og at du ønsker å kunne bruke den til noe meningsfylt samtidig som du blir kjent med et nytt menneske. Dere tilbringer tid sammen så ofte du ønsker, men minst fire timer i måneden.

Ønsker du å bli frivillig Aktivitetsvenn for en person med demens som bor på sykehjem, omsorgsbolig eller hjemme er du velkommen til å delta på kurs. 

  • Dato: 14. mars 2023
  • Klokken 17.00-20.00
  • Adresse: Sandsli bo og aktivitetssenter, Sandslimarka 249
  • Kontaktperson: Frivillighetskoordinator Stine Lampe, telefon 40816121
  • Påmelding: https://forms.office.com/e/9Ygrr5b7jC

Les mer om Aktivitetsvenn her Aktivitetsvenn for personer med demens (nasjonalforeningen.no)