Gå tilbake til:
Du er her:

Pressemelding

Nr. 22/17
Bergen, 16. juni 2017

Inviterer til bærekraftig sjømatdag

Søndag 18. juni fylles Nøstetorget med en rekke aktiviteter som setter fokus på bærekraftig mat fra sjøen.

  • I 2015 ble Bergen medlem i UNESCOs nettverk for kreative byer sammen med 17 andre byer globalt.
  • Bergen har som medlem i nettverket blitt invitert til å markere FNs internasjonale bærekraftsdag for mat. Målet er å dele beste praksiser og fremme kreativitet innen bærekraftig matproduksjon.

FNs dag for bærekraftig mat arrangeres for første gang i år. Bergen har valgt havet som fokus, og søndag markeres dagen med en rekke aktiviteter på Nøstetorget.

Media er velkommen til arrangementet som finner sted

søndag 18. juni klokken 12.00-19.00
på Nøstetorget.

Program

  • Klokken 12.00-16.30: Salgsbodene og fiskebåtene er klare. Restauranter, kokkeelever og skoleelever fra Kaland lager smaksprøver og markedsaktiviteter. Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannesen kommer fra Bekkjarvik Gjestegiveri.
  • Klokken 13.00: Offisiell åpning av Mat fra Havet-arrangementet og UNESCO Bærekraftsdagen ved byråd Julie Andersland og rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.
  • Klokken 14.00-16.30: Populærvitenskapelige foredrag i Nøsteboden.
  • Klokken 17.30-19.00: Vitenskapelig "Consensus"-seminar om mat fra havet (på engelsk).

Les mer om arrangementet her

Næringsrådgiver og kontaktperson for Bergen UNESCO Creative City of Gastronomy, Ruth Rørvik, mobil 988 41 168.