Lar ikke Beffen seile sin egen sjø

Byrådet kommer til å bevilge 50.000 kroner for å sikre den videre driften av «Beffen». – Jeg håper dette kan være med på å gi den lille fergen vind i seilene, sier finansbyråd Henning Warloe.

Lar ikke Beffen seile sin egen sjø
GLAD. - Tusen takk, smilte Beffen-reder Linda Holmedal da finansbyråd Henning Warloe fortalte at Bergen kommune vil støtte driften av den tradisjonsrike fergen. Foto: Ola Henning Målsnes

«Beffen», som er koseformen for Bergen Elektriske Færgeselskab – har drevet fergetrafikk i Vågen siden 1894. Ved starten gikk det fire små ferger satt inn i seks ulike samband på Vågen og Puddefjorden. Nå er det én rute igjen, og den går mellom Bradbenken og Nykirken. Årlig er det mellom 25.000 og 30.000 passasjerer på sambandet.

Holde dampen oppe
- Bergen kommune ønsker å bidra til at «Beffen» kan holde dampen oppe også i fremtiden. Derfor går byrådet inn for å i møte komme søknaden fra fergen om driftsstøtte. Byrådet kommer til å bevilge 50.000 kroner i støtte til «Beffen» i år, sier finansbyråden.

«Beffen» søkte Bergen kommune i år om driftsstøtte. Regnskapet for i fjor viste et overskudd på 61.000 kroner uten at det var tatt ut lønn. Henning Warloe mener det ikke er en kommunal oppgave å kompensere for manglende billettinntekter. Finansbyråden er imidlertid også kulturbyråd.

Vind i seilene
Byrådet kommer til å bevilge 50.000 kroner for å sikre den videre driften av «Beffen».
- Jeg håper dette kan være med på å gi den lille fergen vind i seilene, sier finansbyråd Henning Warloe.

- «Beffen» har uten tvil en kulturell og historisk betydning for byen. Denne sjarmerende lille fergen blir lagt merke til av turistene og er på mange måter også et varemerke for byen, mener Warloe.

Byrådet ønsker ikke at den tradisjonsrike fergen skal få et skudd for baugen og skjær i sjøen.

- Jeg mener det burde være store muligheter for å øke sponsorinntektene til denne iøynefallende båten, mener Warloe.

Finansbyråden møtte «Beffen»-reder Linda Holmedal i dag. Hun overtok driften av fergen etter sin far som gikk bort i juni 2006. 25-åringen ønsker å videreføre arven etter sin far som drev «Beffen» i over 20 år.

- Tusen takk for støtten, sier Holmedal.Utskriftsvennlig versjon >>


  • DEL PÅ: