Gå tilbake til:
Du er her:

Turinformasjon

Velkommen til byfjellene.

Byfjellene byr på et mangfold av natur- og turopplevelser. Her kan du ferdes på turveier og turstier i skog og lier eller oppleve høyfjell og mer krevende løyper. Alt innenfor våre nære turområder.

Les mer

Ny forskrift om båndtvang i Bergen

Bergen kommune har revidert lokal forskrift om båndtvang for hund.

Les mer

Husk båndtvang fra 1. april - 20. august

Det er båndtvang alle steder i landet i tiden 1. april - 20. august. I tiden 21. august - 1. april gjelder egne regler i Bergen kommunes forskrift om båndtvang.

Les mer

Lån kano på Skomakerdiket

Bergen kommune og Fløibanen AS har åtte kanoer for utlån.

Les mer

Bruk av ild i skog og mark.

Vær forsiktig med ild i skog og mark. Det er forbudt å gjøre opp ild i perioden 15. april til 15. september, unntatt på godkjente bål- og grillplasser.

Mer om godkjente plasser og regler for bruk her

Her kan du sykle.

Det er tillatt å sykle på veier og stier i byfjellene med noen unntak. Bruk av sykkel i terreng frarådes. Hvis du likevel sykler i terreng (utmark), må du huske at ikke alle stier er egnet for sykling, og at du ikke må sykle i sårbart terreng. Vis hensyn til andre brukere.

Les mer

Her kan du bade.

Bade kan du gjøre i alle vann som ikke ligger innenfor nedbørfelt til drikkevann.

Les mer

Her kan du telte.

Det er tillatt å telte på byfjellene, med unntak av områder innenfor nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet. For Fløyenområdet (Fløysletten og Skomakerdiket) kan det gis tillatelse til telting etter søknad. Søknad rettes til Bymiljøetaten.

Les mer

Riding og annen bruk av hest.

Friluftsloven gir deg anledning til å ri på veg eller sti i utmark og over alt på fjellet, såfremt ikke kommunen med samtykke av eieren eller brukeren har forbudt slik ferdsel på nærmere angitte strekninger. I byfjellene er det begrensinger på riding i nedbørfelt til drikkevann og i Fløyenområdet.

Les mer

Her kan du fiske.

På byfjellene kan man fiske fritt i vann som ligger på kommunal grunn, men utenfor nedbørfelt for drikkevann.

Les mer

På ski i sporsatte løyper.

Dersom værforholdene legger til rette for preparering/sporsetting av løype er det flere muligheter i Bergen. Løyper med de beste snøforholdene finner du på Frotveit, Totland og Gullbotn.

Les mer

Fløyen

Fløyen er vårt mest kjente og bynære byfjell. Til Fløyen kan du ta Fløibanen fra sentrum eller gå en av flere flotte spaserveier. Området har er rekke spennende og lett tilgjengelige turmål.

Les mer

Sentrale byfjell

Med sentrale byfjell menes fjellområdet mellom Bergen sentrum i vest, Åsane i nord, Arna (Langedalen)i øst og Fana i sør. Fjellområdet omfatter Ulriken, Vidden, Vardegga, Rundemanen og Fløyen.

Les mer

Byfjellene vest

Med byfjellene vest menes Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Kanadaskogen og Lyderhorn. Ta turen til Lyderhorn og opplev en storslått utsikt eller besøk Kanadaskogen, et lite stykke villmark i Bergen.

Les mer