Følg med på luftkvaliteten

Tirsdag 21. februar er det ventet lite forurenset luft, i sterkt trafikkerte strøk kan forurensingsnivået være høyere.

Onsdag 22. februar ventes lite forurenset luft, i sterkt trafikkerte strøk kan forurensningsnivået være høyere.

I langtidsvarselet fra torsdag 23. februar til og med lørdag 25. februar melder Meteorologisk institutt om en del vind fra nord og nordvest både torsdag og fredag. Lørdag lite vind først på dagen, men en eventuell grunn inversjon først på dagen vil brytes ned raskt. Det er dermed ikke fare for vær som kan gi høy eller svært høy luftforurensing.

Følg helseråd

For personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer er det en risiko for at plagene deres forverres ved høy forurensing. Er du i en risikogruppe, oppfordrer vi deg å følge helserådene fra Etat for helsetjenester.

Ved fare for høy luftforurensning, bør barn med luftveislidelser (astma, bronkitt) og voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Fire målere

Bergen kommune har aktive målere fire steder i Bergen - på Danmarks plass, ved rådhuset, ved Vestkanten i Loddefjord og ved Åsane senter.

Følg med på luftkvaliteten på luftkvalitet.info.

Hva gjør kommunen?

Bergen kommune følger med på varselet, gir helseråd, og ber Statens vegvesen og Bergen og omland havn AS om å følge utviklingen og vurdere tiltak i henhold til kommunens beredskapsplan (pdf - fra s. 81).

Slik fyrer du miljøvennlig

Bergen brannvesen gir råd om hvordan du fyrer miljøvennlig.

Abonnere på luftvarsel

Luftkvalitet.info har en tjeneste der du kan abonnere på varslet luftkvalitet i Bergen. Tjenesten er gratis og går både til e-post og SMS.

Bestill varsel her .

Trygghet og miljø når du velger vinterdekk

Små tiltak hos mange kan bidra til renere luft i Bergen.

  • DEL PÅ:

Fornøyd med denne siden?


Ja Nei

Si din mening: