Mathallen på Blomstertorget er åpnet

Mathallen

Mathallen hadde byggestart i oktober 2010. Overleveringen av bygget til driftsselskapet NEAS ble markert 16. april 2012. Turistinformasjonen og Norsk Sjømatsenter flyttet inn i andre etasje i april og 12. mai 2012 åpnet også første etasje for publikum.

Mathallen på Blomstertorget er åpnet
 
Bilde: Anne Kringstad
Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet
Mathallen på Blomstertorget er åpnet
BildeserieBildeserie
Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet Mathallen på Blomstertorget er åpnet

16. APRIL: - Mathallen vil glede bergenserne

Mathallen er i to etasjer med torghandel i første etasje og Turistinformasjon og Norsk Sjømatsenter i andre etasje. I tillegg til selve bygget opprustes byrommet rundt Mathallen, fra Wallendahlshopen og frem til Harbitzhjørnet/Torget.

Se bildeserien til høyre, som viser byggeprosessen fra mai 2010 til i dag >>>

Mathallens funksjoner
Mathallen med servicebygg inneholder følgende rom/funksjoner/arealer:

 • Salgsboder i ulike størrelser (1.etg.)
 • Avfallsrom
 • Vognstall
 • Ismaskiner og lagring av is
 • Teknisk rom
 • Kulvert for fremføring av tekniske rør
 • Toalett- og garderobeavdeling for torghandlere samt møte/pauserom
 • Kjøl- og fryserom samt rom for utpakking av varer
 • Tørrlager, bøttekott
 • Vareheiser og publikumsheis
 • Arealer planlagt for Turistinformasjonen og Norsk Sjømatsenter. (2. etg.)
 • Offentlige toalett, 4 toalett for damer, 1 stk HC-toalett og 2 herretoalett samt 2 urinaler.

Etablerer komplett avfallhåndteringssystem
Et komplett avfallshåndteringssystem etableres også for Mathallen og Torget. Avfallshåndteringen, både tanker og rør, legges under bakken. Restavfallet i Mathallen etableres foreløpig med en lokal boss-sugsløsning, og det er tilrettelagt for senere tilkobling til sentralt bossnett.

Tilknyttes fjernvarme
Oppvarmingen er i hovedsak basert på kondensatorvarme fra prosesskjølingen i Mathallen.
I tillegg sikres bygget oppvarming fra fjernvarme. Ved overskudd benyttes varmen i gatelegemet.

 • DEL PÅ: