Mottok varsel om pålegg og gebyr fra Datatilsynet

Bergen kommune har i dag mottatt varsel om pålegg og overtredelsesgebyr på 1,6 millioner kroner på grunn av brudd på personopplysningssikkerheten. Kommunen vil ta en grundig gjennomgang av varselet før det blir gitt et svar til Datatilsynet innen 22. januar.

BYBUDSJETTET ONSDAG: Følg bystyret direkte fra klokken 10.00

Bystyret skal onsdag vedta bybudsjett for 2019 samt økonomi- og handlingsplan for de fire neste årene. Møtet sendes direkte på web-TV fra klokken 10.00.

Våre åpningstider for jul og nyttår

Akutt hjelp, svømmehaller og isbaner, barnevernvakt, livskrisehjelp, kundesentre og Vaktsentralen. Se når tjenestene våre er åpne denne julen.

Slik får du en branntrygg juletid

Jul og nyttår er høytid for god mat, levende lys og peiskos. Uoppmerksomhet under matlaging er, sammen med uforsiktig bruk av levende lys, blant de vanligste brannårsakene i desember.

Briste eller bære i Store Lungegårdsvann

Vil den bløte sjøbunnen i Store Lungegårdsvann tåle å bli tildekket av steinmasser fra Ulrikstunellen? Det sjekker Renere havn prosjektet ut nå.

Passerte 100.000 turer med bysykkel

Bysykler er geniale greier, mener bysykkelentusiast Marcus Teigene. 15. desember passerte Bergen 100.000 turer med bysykkel og Marcus ble gjort ekstra stas på.

Likestillingspris til bymisjonens EMPO-senter

Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold for 2018 er tildelt Empo som er det flerkulturelle ressurssenteret til Kirkens bymisjon i Bergen.

Julens fettvett-tips

Få tips til hvordan du kvitter deg med fett fra julemat uten å risikere at rør går tett, eller at rotter spiser seg mette.

Sakene til byrådet 20. desember er klare

Byrådet skal blant annet behandle saker om nytt kulturhus i Åsane, ny skole og idrettshall i Eidsvåg og skal svare på innbyggerforslag om nærmiljøanlegg ved Haukedalen skole og avvikling av Strax-huset.

Her er sakene fra byrådet 13. desember

Byrådet har gjort budsjettjusteringer etter 2. tertial og gir støtte til konserten Hjertets revolusjon. Og plan for inkluderende oppvekstmiljø sendes på høring.

Finn nissefar og vinn premier

Hver dag i desember frem til julaften, besøker nissen Berge et nytt sted i kommunen. Vi legger ut bilde av stedet og en tekst med noen hint. Finn ut hvor Berge er og vinn premie.

Alt om bybudsjettet 2019

Byrådet har lagt frem forslag til bybudsjett 2019 og økonomiplan 2019-2022 for bystyret. Her finner du digital versjon, samt oversikt over de viktigste endringene.

Er skjeggkre farlig?

Hva er skjeggkre? Er det farlig for mennesker? Hvordan sprer det seg, og hvordan blir man kvitt skadedyret? Her får du svar.

Se alle partienes budsjettforslag for 2019

Her kan du lese partiene i bystyrets alternative forslag til budsjett for Bergen. Du kan også lese finanskomiteens innstilling om budsjettet.

Få med deg kulturskolens julekonserter og forestilling i desember

Se arrangementsoversikten til Bergen kulturskole her.

Fire friskuser ble Smart omsorg-ambassadører

Frivillighetskoordinatorene ble hedret for arbeidet med å utvikle en digital plattform for aktivitet og frivillighet.

Inviterer til temakveld om barn og sorg 21. januar

Hvordan forholder vi oss til barn som sørger? Det er tema når blant annet Kreftkoordinatortjenesten inviterer til temakveld.

Åpnet Nonnekloppen gang- og sykkelbro

- Rød, lekker og smekker. Broen nærmer seg det skulpturelle, skrøt byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti da hun sammen med regionvegsjef helge Eidsnes åpnet Nonnekloppen 14. desember.

Her vokser en ny bydel frem

Mindemyren skal bli til “Mindebyen”, og Bergen kommune tar nå i bruk et helt nytt verktøy i planleggingen.

Slik kan du engasjere deg som frivillig

Vil du engasjere deg i nærmiljøet? Bergen kommune legger til rette for frivillighet på flere områder.

Får hummeren flere kamerater i Byfjorden?

Bergen kommune ønsker å vite mer om hva som skjer med livet i Byfjorden etter at den har fått ny sjøbunn.

Nytt bofellesskap for personer med utviklingshemming

Åtte nyoppussede leiligheter skal bli hjem for åtte voksne personer med utviklingshemming. – Et hjem har mye å si for å ha det godt, sier helsebyråd Rebekka Ljosland.