Julie Andersland inntar talerstolen.
Julie Andersland inntar talerstolen.
Bilde: Håvard Holme

Bystyret kom hjem

Oppussingen av Det gamle Rådhus er ferdig, og torsdag åpnet dørene for første bystyremøte etter oppussingen. Arbeidet som har pågått siden sommeren 2014 skal blant annet sørge for bedre inneklima.

- Vi kommer hjem i dag. Det er jo her bystyret hører hjemme. I det store og det hele er jeg veldig fornøyd med fornyingen, så får vi se hvordan det blir å bruke det i praksis, sier Julie Andersland.

Ny teknikk og ny innredning

I tillegg til en oppgradering for ventilasjon og varme, er lokalet utrustet med nytt datanettverk og lydanlegg. Gulvet er kledd med ny eikeparkett og det er ny innredning i både bystyresalen, Formannskapssalen og rådgiverrommet.

Det har blitt utført et omfattende malearbeid i saler og ganger. Og utskjæringer og border er påført nytt bladgull.

- Har gledet oss

- Vi har gledet oss til dette. Spesielt med tanke på inneklima. Tidligere har det vært veldig varmt og tett luft. Men nå har vi fått på plass et skikkelig godt ventilasjonsanlegg. Samtidig er det en trang og gammel sal, så det ser ut til at bystyret må vedta at vi skal ned i 55 representanter, sier varaordfører Tor Woldseth med glimt i øyet.

- Det er deilig å komme tilbake til den gamle rådhussalen. Men det tar nok litt tid å bli vant til de nye plassene. Det er veldig trangt mellom benkene, så det tar litt tid å komme seg fram til talerstolen. Umiddelbart savner vi hjul på stolene, for da er det lettere å flytte på seg når folk skal forbi. Men at luften nå blir bra her inne er det viktigste, sier Dag Skansen.

Følg bystyret direkte i dag