DRONNINGEN TIL BORDS: Ordfører Marte Mjøs Persen og kommandant på Bergenhus festning, Åsmund Andersen, geleider dronning Sonja inn til festspillunsj.
Bilde: Hanne Farestvedt

Disket opp for dronningen

Kalveentrecôte og tilslørte bondepiker sto på menyen da ordføreren ønsket dronning Sonja velkommen til festspillunsj i Håkonshallen.

Det er hektisk aktivitet i Håkonshallen en halvtime før dronningens ankomst til festspillunsjen annonseres. Langbordene er dekket, og nå legges de siste bordkortene på nypolerte glass.

Ute i borggården støvsuges den røde løperen en siste gang.

Lang tradisjon

- Vi har jobbet med forberedelsene til lunsjen siden februar-mars, forteller Toril Sværen Hesjedal, førstekonsulent ved Bystyrets kontor. Det er en lang tradisjon at Bergen kommune inviterer til festspillunsj på åpningsdagen, og Hesjedal selv har nærmere 20 års erfaring med akkurat denne arbeidsoppgaven.

Sammen med kollegaene Elisabeth Arefjord, Heidi Johannesen, Elin Solberg og Bodil Vetaas er hun i full sving med å sørge for at alt går som planlagt. Nå gjenstår det bare å se til at alle menyene ligger som de skal ved hver enkelt kuvert.

Kalv og bondepiker

Rundt 270 gjester deltok på festspillunsjen sammen med dronning Sonja i Håkonshallen onsdag ettermiddag. Til bords hadde hun festkledte representanter fra næringslivet, kulturlivet og det politiske livet.

Ordfører Marte Mjøs Persen ønsket velkommen, etterfulgt av fanfare og kongen og dronningens skål. Deretter ble det servert kalveentrecôte med tilbehør til hovedrett, og gjestene fikk også kulturinnslag ved akkordeonist Geir Draugsvoll.

Festmåltidet ble avsluttet med tilslørte bondepiker til dessert, og tale ved styreleder i Festspillene i Bergen, Magne Furuholmen.

Les også: Inviterer til digital nysatsing under Festspillene