DET NYE BYRÅDET: F.v.: Julie Andersland, Linn Kristin Langley-Rasmussen Engø, Per-Arne Hvidsten Larsen, Anna Elisa Tryti, Roger Valhammer, Beate Husa og Håkon Pettersen.
Bilde: Ann-Kristin Loodtz

Nytt byråd på plass

Roger Valhammer er nå på plass som byrådsleder i Bergen og har konstituert nytt byråd.

Etter at Harald Schjelderup avtredde som byrådsleder torsdag 25. april, ba ordføreren Roger Valhammer om å danne et nytt byråd. Klokken 12.00 torsdag overtok han kontoret etter Harald Schjelderup.

- Det er med stor ydmykhet og enorm stolthet jeg nå tar fatt på oppgaven som byrådsleder i verdens beste by, Bergen, sier Roger Valhammer.

Takket Schjelderup

Valhammer benyttet anledningen til å takke den avtroppende byrådslederen:

- Jeg vil takke Harald Schjelderup for den fantastiske jobben han har gjort for byen vår. Han har etablert et godt samarbeid med Venstre og KrF, og sammen skal vi nå fortsette med å gjøre Bergen enda mer miljøvennlig og rettferdig.

Ny skolebyråd og helsebyråd

Linn Kristin Engø (Ap) overtar som byråd for skole, barnehage og idrett.

- Dette føles veldig som å komme hjem. Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett var mitt første møte med kommunen, jeg skjønte hvor mye godt veldig mange i Bergen kommune gjør, og ikke minst hele denne avdelingen. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dere til det beste for barn og unge og idretten i Bergen, sa Engø da hun møtte de ansatte i byrådsavdelingen torsdag.

Beate Husa (KrF) overtar som byråd for helse og omsorg. Hun fikk møte de ansatte i Teatergaten torsdag ettermiddag og fikk overlevert nøkkelen til kontoret fra avtroppende byråd Rebekka Ljosland, som starter i ny jobb på Haraldsplass diakonale sykehus.

- Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å videreføre ditt gode arbeid. Jeg gleder meg enormt til å ta over og gleder meg til å bli kjent med et team med dyktige fagfolk, sa Husa.

Det nye byrådet

Det nye byrådet har konstituerende møte 25. april klokken 13.00 og består av følgende medlemmer:

  • Byrådsleder Roger Valhammer (Ap)
  • Byråd for finans, innovasjon og eiendom, Håkon Pettersen (KrF)
  • Byråd for sosial, bolig og inkludering, Per-Arne Hvidsten Larsen (V) (fungerende for Erlend Andreas Horn (V))
  • Byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Kristin Langley-Rasmussen Engø (Ap)
  • Byråd for helse og omsorg, Beate Husa (KrF)
  • Byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland (V)
  • Byråd for byutvikling, Anna Elisa Tryti (Ap)

Mer om ansvarsområder, bakgrunn og hva den enkelte byråd vil jobbe for innen sitt område, leser du på byrådene sine sider.

Politisk plattform

Byrådet Valhammer viderefører den politisk plattformen til byrådet Schjelderup. Den leser du her.