Gå tilbake til:
Du er her:
Tre jenter sammen med rektor på Olsvik skole
VELKOMMEN: Sumaya Abdikrimali, Klaudia Olszynsha og Khadra Ahmed Ali møter rektor ved inngangsdøren til Olsvik skole ved gjenåpning for 10. trinn 12. mai 2020.
Bilde: Vibeke Blich

- Det er strengere regler på skolene nå

- Skoledagen er kortere og reglene mye strengere enn de var før. Men det skal nok gå greit med alt det nye, vi var forberedt på det, sier tiendeklassingen Klaudia Olszynsha.

Tirsdag denne uken returnerte 10. trinn og 7. trinn til Olsvik skole etter to måneders fravær og hjemmeskole som følge av koronapandemien. 

Klaudia og klassevenninnene syntes det var fint å få se hverandre igjen, og endelig få være tilbake på skolen. 

Klasserom speiles ved siden av plakat av håndvaskrutiner.
Håndvasken kan ikke gjøres for ofte i den nye skolesituasjonen.
Bilde: Vibeke Blich

- Jeg har gledet meg veldig til å møte både lærerne og elevene. Det gikk greit med hjemmeskole, men jeg synes vanlig skole er bedre, for da får vi gjort mer arbeid og vi får mer hjelp, sier Khadra Ahmed Ali.

- Jeg syntes og det er fint å være tilbake, men det gikk greit med hjemmeskole også. Det var ikke så ille, sier Sumauya Abdikrimali.

LES OGSÅ: Legger opp til gradvis gjenåpning av bergensskolen

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Håndvask i fokus 

Det er full fokus på å holde avstand og på håndvask. Lærerne driller elevene i smittevern. Stian Lyseknappen er en av 160 elever på Olsvik skole som i dag blir tatt i mot i døren til klasserommet, og guidet direkte til vasken der de går gjennom håndvaskrutinen på 40 sekunders vask.

Lærer viser elev håndvaskerutiner.
Lærer viser elev håndvaskerutiner.
Bilde: Vibeke Blich

- Vi må holde en meters avstand mellom oss og kan ikke ta på hverandre. Vi må vaske hender veldig mye. Men jeg er glad for å være tilbake på skolen. Jeg foretrekker vanlig skole der jeg får hjelp, sier Stian. 

Ny hverdag 

Lærer for 10. trinn på Olsvik skole, Tonje Mathisen, merket at elevene var spente. Hun syntes det var rart, men samtidig kjekt å være på skolen.

- Det er klart det blir en annerledes hverdag der mange rutiner må innarbeides. Jeg tror egentlig veldig mange har rutinene inne allerede, sier hun.

Gutter på 10. trinn på Olsvik skole henger i trappen utenfor.
- Vi følger reglene og holder avstand, også i friminuttet. Det sier Christoffer Valdersnes Pettersen, Chris-André Nilsen, Kevin Gloppen, Emil Pettersen, Nikolas Vindenes og Tristan Manum på 10. trinn.
Bilde: Vibeke Blich

Lærerne bruker denne første dagen til å understreke viktigheten av håndvask og det å holde avstand.

- Elevene er jo vant til å kunne bevege seg fritt og henge med folk i alle klassetrinn, men det blir det jo en begrensning på nå som de hovedsaklig skal holde seg i sin kohort.

Rektor Kjerstin Grøtta har vært travelt opptatt med å gjøre om på romplaner og inspeksjonsplaner, og  gitt alle elever og lærere ny timeplan.

- Logistikken er lagt helt om slik at elevene ikke er ute samtidig. Alt er sakset av oppstart, friminutt og avslutning, slik at elevene også blir ferdige på ulike tider. Når det er sagt synes jeg gjenåpningen i dag gikk over all forventning. Mange kom før tiden, og vi unngikk sammenstimling og kø.

Klasseromsituasjon på Olsvik skole.
Lærer Tonje Mathisen driller 10. trinn ved Olsvik skole i gjeldende smittevernsregler etter gjenåpning.
Bilde: Vibeke Blich