Gå tilbake til:
Du er her:
Førsteklassingen Johan hilser på rektor på Flaktveit skole
FORVENTNINGSFULLT MØTE: Johan Westermoen Lerøy (6) hilser pent på rektor Charlotte Meyer Corneliussen og får blomst av skolebyråd Linn Katrin Pilskog før han går til klassen sin.
Bilde: Vibeke Blich

Første dag i første klasse

– Jeg kan lese og regne litt, men nå skal lære meg å skrive også, sier Johan Westermoen Lerøy (6). Han deler sin aller første skoledag med om lag 3.000 andre førsteklassinger i Bergen mandag.

Johan Westermoen Lerøy har gått på SFO en stund, men gleder seg til å begynne på i første klasse på Flaktveit skole. På SFO kjenner han flere av barna, og han er sikker på han kommer til å bli kjent med en hel gjeng når skolen begynner for fullt.  

PÅ VEI: Farfar Svein Lerøy, mamma Lene Westermoen og pappa Stian Lerøy, følger skolestarter Johan til Flaktveit skole mandag 15. august 2022.
PÅ VEI: Farfar Svein Lerøy, mamma Lene Westermoen og pappa Stian Lerøy, følger skolestarter Johan til Flaktveit skole mandag 15. august 2022.
Bilde: Vibeke Blich

– Liker du best tall eller bokstaver? spør vi. 

– Det var et godt spørsmål. Jeg kan ikke alt om regning, men jeg vet hva 10.000 ganger 10.000 blir, jeg kan telle til en million, men det tar tid, sier han.

En ny epoke

Utstyrt med Ninja-skolesekk og matchende pennal, er han helt klar for første skoledag. Både bestefar, mamma Lene og pappa Stian skal følge han til skolen hvor han skal få hilse på rektor, lærerne og alle klassekameratene.  

INN PORTEN: En forventningsfull skolestarter på vei inn på skoleplassen første skoledag.
INN PORTEN: En forventningsfull skolestarter på vei inn på skoleplassen første skoledag.
Bilde: Vibeke Blich

– Det er stas og en stor dag for alle, både barn, lærere, foreldre og besteforeldre. Og det er viktig at starten på den nye epoken blir god, sier mamma Lene Westermoen.

Skoleplassen vrimler av spente seksåringer og minst like spente foreldre. Rektor Charlotte Meyer Corneliussen ønsker alle hjertelig velkommen, og minner foreldrene om at terskelen må være lav for å ta kontakt med skolen når det er noe de lurer på.   

GOD UTSIKT: Sittende høyt oppe på pappa Erik Grønner sine skuldre har Theo perfekt oversikt over det som skjer på Skoleplassen på Flaktveit første skoledag.
GOD UTSIKT: Sittende høyt oppe på pappa Erik Grønner sine skuldre har Theo perfekt oversikt over det som skjer på skoleplassen på Flaktveit første skoledag.
Bilde: Vibeke Blich

– Vi er helt avhengig at kontakten mellom skole og hjem fungerer bra, og vi har et felles ansvar for at vi skal få det til. Vi håper å innfri forventningene om trygghet, trivsel, glede, nysgjerrighet og lysten til å lære, i alle årene dere skal gå på Flaktveit skole, sier hun.  

ABC

En annen som har gledet seg minst like mye til skolestart er Theo Wigum Grønner (6). Han kan allerede bokstavene i alfabetet, og er superklar til å lære mer.  

En lykkelig Theo Wigum Grønner sammen med mamma, Lene Wigum ved pulten første skoledag på Flaktveit skole.
SKOLEKLAR: En lykkelig Theo Wigum Grønner sammen med mamma, Lene Wigum ved pulten første skoledag på Flaktveit skole.
Bilde: Vibeke Blich

– Jeg gleder meg til å skrive ABC, tegne og fargelegge, sier Theo. 

Han har tatt plass i klasserommet med resten av klassen, og følger med på hva læreren sier de skal gjøre. De skal tegne rundt hånden sin. Det er en oppgave som er midt i blinken for Theo.  

– Vi har fått en veldig god start med at vi har fått være her litt på forhånd og fått inn litt rutiner. Det er også flere på første trinn fra nabolaget og som Theo kjenner fra før. Det har vært litt godt, sier Erik Grønner og Lene Wigum.  

 Theo hilser fint på rektor og skolebyråden.
HILSER PENT: Theo hilser fint på rektor og skolebyråden.
Bilde: Vibeke Blich

Delte ut blomster til skolestarterne

Ved rektors side på Flaktveit skole stod byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Katrin Pilskog. Hun delte ut blomster til de ferske førsteklassingene.

– Jeg håper alle forventningsfulle barn og voksne har fått et fint første møte med bergensskolen. Vi er heldige som har så mange flinke lærere som sørger for at barna får en trygg og god skolehverdag. Det har vært ordentlig stas å få være her i dag. Jeg ønsker både små og store lykke til med oppstarten, sier Pilskog. 

De ferskeste elevene på Flaktveit skole på vei inn i klasserommene.
PÅ REKKE OG RAD: De ferskeste elevene på Flaktveit skole på vei inn i klasserommene.
Bilde: Vibeke Blich

Les mer om: