Gå tilbake til:
Du er her:

Glade elever og lærere tilbake på skolene

– Jeg er veldig glad for å se en skole med elever igjen, det varmer hjertet å se alle de håpefulle små, sier Merete Aronsen, rektor ved Loddefjord skole etter delvis gjenåpning av skolene.

Ifølge Aronsen var det mange spente barn, foreldre og ansatte mandag morgen. Rektoren beskriver oppstarten etter seks uker skolestengt, som rolig, trygg og fin:

Smittevernhensynet er det viktigste for oss nå, derfor følger alle ansatte gjeldende råd og retningslinjer. Elevene møtte til angitt tid på forhåndsbestemte plasser, de holdt avstand og ventet til de ble hentet inn i garderoben av en voksen, sier Aronsen. 

Elevene i lek ute på skoleplassen i Loddefjord.
Elevene i lek ute på skoleplassen i Loddefjord.
Bilde: Loddefjord skole

Drillet i smittevern

I likhet med skoleansatte over hele landet, har personale blitt drillet i smittevern og smittevernrenhold. Hele skolen er ryddet og rengjort. Plakater om avstand, håndvask og hostehygiene, er hengt opp, og uteområder er delt inn i soner der kohortene har tildelt tid. Henting, levering, friminutt og SFO, er litt annerledes enn før.

Alle mine avdelingsledere har jobbet mye for å få det praktiske på plass, samtidig har de bevart roen og trygget de ansatte. Vår forsterket avdeling har vært delvis åpen gjennom perioden skolen har vært stengt, og jeg er veldig stolt over alt arbeidet de ansatte har gjort. Jeg kan med andre ord ikke få rost våre ansatte og avdelingsledere nok, de har en genuin tilnærming til oppgavene hvor det beste for det enkelte barn er målet, sier Aronsen.

Heiste flagget på Alvøen

På Alvøen skole var flagget heist til topps og rektor André van der Heide, melder om at elever, barnelatter og lek endelig er tilbake. 

Flagget til topps ved gjenåpning.
Flagget til topps ved gjenåpning.
Bilde: Alvøen skole

Alle som jobber her var nesten like spente som når vi tar imot elevene etter sommerferien, og vi har jo og vært nedstengt nesten like lenge. Dagene har gått med til å lære vaskerutiner, bli kjent med lekeområdene som er tilgjengelig og ikke minst å være sammen med både ansatte og medelever man kanskje ikke har sett på en god stund, sier han.

Sitat fra en elev på vei hjem etter skolen da rektor spurte om det hadde vært en kjekk dag:

"Det har vært veldig kjekt å komme tilbake til skolen og vennene mine, og det har vært mye vasking av hendene mine".

Elevene føler seg trygge på Garnes

Ansatte ved Garnes skule har også lest nasjonale og kommunale veiledere. Rektor Synnøve Hjertaker forteller at elevene er delt inn kohorter slik at de kan være sammen hele dagen, også på SFO. Hver kohort møter på oppsatt sted ute. Hver kohort har sitt rom, sine leker, faste voksne og ingen deling av utstyr. De ansatte samarbeider digitalt, for å unngå krysskontakt mellom kohortene. 

Leker som er i bruk må vaskes.
Leker som er i bruk må vaskes.
Bilde: Garnes skule

Tilbakemeldingene fra lærerne og de elevene og foreldrene jeg har snakket med, er overveldende positive. Elevene har gledet seg, de har hatt det bra på skolen, de har hatt kjekke opplevelser og de føler seg trygge. Lærerne melder om at elevene har vært helt fantastiske. Alle melder om at vi vasker hender hele tiden, sier Hjertaker som legger til at hun synes det er godt å ha barna tilbake på skolen.

Vi visste vi hadde savnet dem, men ikke så mye. En stor takk til foresatte som har lest brevet, holdt avstand fra skolen, sendt barna på riktig sted og tilliten de viser oss. Tilbakemeldingene fra foreldre er at de og har opplevd situasjonen som velorganisert og trygg, sier Hjertaker.

Elevene leker adskilt på skolens område.
Elevene leker adskilt på skolens område.
Bilde: Garnes skule