Gå tilbake til:
Du er her:
Illustrasjonsbilde fra Nordås barnehage
NÅDD MÅLET: Bergen kommune har nådd målet om bydelsvis barnehagedekning. Illustrasjonsfoto fra Nordås barnehage.
Bilde: Andrew M. S. Buller

Har nådd målet om bydelsvis barnehagedekning

Hovedopptaket i barnehage for 2019 er avsluttet. For første gang har alle søkere enten fått plass i en barnehage de har søkt om, eller så har de fått tilbud om plass i en barnehage i bydelen de bor i.

Det har lenge vært et mål om å oppnå bydelsvis dekning i barnehageopptaket, men dette er første året man faktisk har klart det.

- For barnefamiliene i byen vår gjør det livet enklere å få barnehageplass i bydelen der de bor. Det har vært et prioritert mål for Arbeiderpartiet, KrF og Venstre, og jeg er veldig glad for at vi nå kan tilby alle som ønsker det plass i egen bydel. En historisk milepæl er nådd, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Kristin Engø.

Supplerende opptak

I supplerende opptak kan det skje endringer som gjør at flere får tilbud i en barnehage de ønsker plass i.

- Vi har vært opptatt av at barna skal ha et barnehagetilbud i nærheten av der de bor. Selv om vi har oppnådd bydelsvis dekning, er det likevel ikke sikkert alle er helt fornøyde med det tilbudet de har fått. Nå går vi i gang med supplerende opptak, og da er håpet at enda flere skal få plass i en av barnehagene de ønsker seg, sier Engø.

Færre søkere

Ved årets hovedopptak er det også barn som har fått tilbud i en barnehage de ikke har søkt, men alle disse barna har fått tilbud i bostedsbydel. Ved årets hovedopptak var det 2.772 som søkte. Det er 143 færre søkere enn i fjor.