Gå tilbake til:
Du er her:
I BAKKEN: Nana er ikke redd for utfordringer i bakken.
I BAKKEN: Nana er ikke redd for utfordringer i bakken.
Bilde: Hanne Tveit

Skiglade elever på Kvamskogen

- Jeg har gledet meg veldig til i dag, forteller Nana fra Vadmyra skole. Hun er en av cirka 100 elever som mandag var tilstede på Kvamskogen for å delta på skidag.

GLEDET SEG: Nana fra Vadmyra skole har gledet seg lenge til skidagen.
GLEDET SEG: Nana fra Vadmyra skole har gledet seg lenge til skidagen.
Hanne Tveit

Elever fra 4. trinn ved Vadmyra skole, Hordvik skole og Nordnes skole deltok på skidag på Kvamskogen mandag. I strålende sol og nydelige forhold ved Mødalstrekket fikk elevene prøve seg på diverse vinteraktiviteter. Elevene ble delt inn i tre aktivitetsstasjoner som de sirkulerte på. Aktivitetene bestod av aking og langrennsteknikk, både på flatmark og i bakke med utfordringer for alle uansett nivå.

Gøy i bakken

Skiglade elever på Kvamskogen bilde
TEKNIKK: Venninnene Nana og Amalie synes det er vanskelig å huske teknikkene når det går så lang tid mellom hver gang de står på ski.
Bilde: Hanne Tveit

I bakken møter vi venninnene Nana og Amalie fra Vadmyra skole. På denne stasjonen utfordres elevene til å stå i bakker med hopp, slalåmporter og bølger. Det er også mulighet for å stå i bare bakker. Nana og Amalie har begge stått på langrennsski før. Nana forteller at hun har litt mer erfaring enn hva Amalie har. De to venninnene synes det er vanskelig å huske teknikkene når det går så lang tid mellom hver gang de står på ski.
- Det vanskeligste er å holde balansen når jeg skal stå i bakken, forteller Amalie.

Skiglade elever på Kvamskogen bilde
PORT: Skidager blir arrangert av Idrettsservice. Her får elevene prøve seg på diverse vinteraktiviteter.
Bilde: Hanne Tveit

Gleder seg til neste år

For Nana er det å stå på ski fra morgen til ettermiddag gøy, men også veldig krevende. Hun er ikke redd for en utfordring og prøver seg på flere av hindrene i bakken, mest uten skistaver. Selv om vinteren snart er over, gleder hun seg allerede til skidag igjen neste år og håper på å bli enda flinkere.

Skidager blir arrangert av Idrettsservice for 4. trinn i uke 10 og 11.

Saken er skrevet av Hanne Tveit