Gå tilbake til:
Du er her:

Sprer påskeglede fra barn til eldre

Flere hundre barn har brukt tiden før påske til å lage kort, tegninger, påskepynt og veggkunst til eldre i omsorgsboliger, til stor glede for mottakerne.

Fem barn og en voksen kledd i påskegult kylling-kostyme, sitter i en trapp og holder fine kunstverk de har laget.
Barn fra 2. trinn på Hordvik skole har deltatt i årets Gledesspreder-prosjekt, og laget påskegaver til eldre ved Sethøyen omsorgsbolig.
Bilde: Enhet for aktivitet og mestring

Tidlig i mars inviterte Frivillighetskoordinatorer i Enhet for aktivitet og mestring, Marianne Hestholm og Stine Lampe, barnehager og skoler til å glede eldre i omsorgsboliger med selvlagete hilsener. Responsen har vært stor. 26 barnehager og skoler har bidratt, og nærmere 900 bidrag, i form av kort, tegninger, påskepynt og veggkunst, har kommet inn.

Tror de eldre blir skikkelig glade

Torsdagen før påske var Hestholm og Lampe på Hordvik skole og hentet kunstverk fra elever på 2. trinn. Barna har likt å være med på prosjektet. De synes det er gøy å kunne glede andre rundt seg.

– Vi fikk velge mellom å lage påskekurv, fuglehus eller en blomst, som vi skulle fargelegge og skrive hilsen på. Det er vel en fin glede å få noe sånt, sier Benjamin på 8 år. 

Stine på 8 år tror at de eldre vil bli skikkelig glade for gavene de skal få.

– Vi har gjort tegningene så fine vi kan. Faktisk så fine at jeg kunne tenke meg å ta den med meg hjem selv, sier hun.

God læring i å gjøre noe for andre

Lærer Camilla Therese Myhrer-Næss mener at empati nok er det viktigste læringsutbyttet elevene har hatt av å delta i dette prosjektet.

Barnetegninger med påskemotiv
Noen av de fine kunstverkene til elevene fra Hordvik.
Bilde: Enhet for aktivitet og mestring

– Vi har snakket om at de eldre kanskje ikke har noen rundt seg i påsken, og at en hilsen som dette vil kunne glede og virkelig bety noe for den som får den. Det har også vært en øvelse i skriving og å sende noe til en mottaker man ikke kjenner. Elevene har opplevd at de må skrive så fint de klarer for å sikre at mottaker forstår budskapet.

Elevene fra Hordvik skole deltok i Gledesspreder-prosjektet også i fjor, og synes at det er en fin tradisjon. 

Ønsker at prosjektet skal gjentas

Det synes også beboerne ved Sethøyen omsorgsbolig. Der var ni beboere samlet til lefsebaking i fellesstuen, da frivillighetskoordinatorene Marianne og Stine kom med gaver fra barna.

– Dette er jo bare helt fantastisk! Vi kan virkelig se at elevene har gjort seg skikkelig flid med dette arbeidet. Vi blir helt rørt over at de små tenker på oss og at de vil dele alt det flotte de har laget, sa de glade seniorene.

Eldre mennesker sitter rundt et langbord og viser frem barnetegninger de har fått
Beboerne ved Sethøyen omsorgsboliger ble både rørt og glade for påskegavene fra barna.
Bilde: Enhet for aktivitet og mestring

På spørsmål om de ønsket at Gledersspreder-prosjektet også skal arrangeres neste år, var svaret et rungende “JA!”.

– Å ha kontakt med barn er en velsignelse, vi er veldig heldige.