Statsministeren besøkte ukrainske elever i Bergen

- Tilbudet til ukrainske elever her på Lynghaugparken er veldig imponerende og veldig rørende, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han besøkte innføringsskolen for elever fra Ukraina 25. mai.

Barn og ungdommer fra Ukraina som bor på akuttinnkvartering på hotell i Bergen, går på Lynghaugparken avlastningsskole i Fyllingsdalen.

- Kommunen har mobilisert, dyktige lærere har snudd seg om og mobilisert. Det jeg har sett her er jo et engasjement og en innlevelse i å møte disse barna og ungdommene, ta dem på alvor og lytte til dem, men allikevel peke en vei videre med at de får lære norsk og delta i det som er samfunnet, sa Støre.

SE VIDEO: 

Mann i dress sitter ved bord sammen med jente i hvit skjorte.
Flere av de ukrainske ungdommene brukte anledningen til å takke statsministeren for hjelpen og støtten Norge har gitt til Ukraina. Statsministeren lyttet til det de ukrainske ungdommene fortalte.
Bilde: Astri Kamsvåg
Mann i dress som sitter ved bord sammen med ung gutt.
- Vi som kommer fra fortiden har ikke lært dette, sa Jonas Gahr Støre da han fikk teste ut koding sammen med ukrainske elever på 5.-7. trinn.
Bilde: Astri Kamsvåg

Startet allerede i mars

22. mars startet de første elevene fra Ukraina på Lynghaugparken. På det meste har det vært 319 elever på innføringsskolen. Rundt 50 elever fra Ukraina går på nærskoler i Bergen, enten i innføringsklasser sammen med andre fremmedspråklige elever eller i ordinære klasser sammen med norske elever.

LES OGSÅ: Skolestart på Lynghaugparken for ukrainske elever

Syv personer står på en linje og ser mot kamera. Tekst på bygg i bakgrunnen.
Rektor Mona Fåberg, avdelingsleder Gro Bruvik, skolebyråd Linn Katrin Pilskog, statsminister Jonas Gahr Støre, avdelingsleder Hege Ringdal, mangfoldsbyråd Kathrine Nødtvedt og områdeleder Paal Nysæther.
Bilde: Astri Kamsvåg

Bosettingen i gang

De siste ukene har en del av elevene blitt bosatt rundt om i Norge. Da begynner de på en skole i nærheten av der de bor.

LES MER: Samlet informasjon Ukraina og Bergen

Les mer om: