Gå tilbake til:
Du er her:

Stenger meldingstjenesten i Vigilo inntil videre

En feil hos Vigilo førte i dag til at en melding fra en foresatt til kontaktlærer gikk ut til hele foreldregruppen. Vigilo melder at årsaken skyldes feil under oppdatering av programvare.

Stenger meldingstjenesten i Vigilo inntil videre bilde
Vigilo på mobil.
 

Fredag foretok Vigilo en oppdatering i meldingstjenesten. I denne oppdateringen ble også en chattetjeneste mellom foreldre tilgjengelig. Denne funksjonen har Bergen kommune ikke avtale om å ta i bruk.

Avviket ble oppdaget av kommunen i dag og ble umiddelbart meldt til leverandøren. Vigilo stengte meldingstjenesten og fjernet chattefunksjonen. Selv om Vigilo har gjort løsningen tilgjengelig igjen, har Bergen kommune besluttet å vente med å ta den i bruk inntil videre. Det betyr at meldinger mellom skole og hjem nå må skje gjennom andre egnede kanaler.

- Dette er en alvorlig feil. Vi kommer til å kreve en grundig forklaring fra leverandøren om hvordan de kan ta i bruk en ny funksjonalitet som vi ikke har bestilt, spesielt i lys av den siste tids hendelser. Basert på dette har vi valgt å ta bort meldingstjenesten inntil videre, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Kristin Engø.

Meldingstjenesten mellom barnehage, skole og hjem, er bare én del av kommunens nye oppvekstadministrative system, Vigilo. Resten av systemet er fremdeles i bruk.