Gå tilbake til:
Du er her:
Pride-flagg

Bergen viser sin støtte etter angrepet i Oslo

Bergen kommune vil flagge utenfor Det gamle Rådhus søndag. Dette for å vise støtte til ofrene og berørte etter angrepet i Oslo natt til lørdag.

Natt til lørdag ble Pride-festen i Oslo utsatt for et brutalt angrep der to personer ble drept og over 20 såret. Dette skjedde kun timer før titusenvis av mennesker skulle delta i paraden som markerte høydepunktet i Pride-uken. Nå ble denne avlyst og erstattet med sinne, tristhet og fortvilelse. 

Vil flagge ved Det gamle Rådhus 

Bergensere arrangerte i dag en spontan markering ved den Blå steinen for å vise støtte til Oslo Pride og ofrene for denne forferdelige handlingen. Byrådet i Bergen stiller seg helhjertet bak denne markeringen. Bergen kommune vil i tillegg flagge ved Det gamle Rådhus søndag. Det er to uker siden vi hadde vår egen regnbueparade, der tusenvis av bergensere deltok i festen, og mange representanter fra det skeive miljøet i byen er i Oslo for å delta i markeringene der. 

Bergensere som er berørt av hendelsene i Oslo kan ta kontakt med livskrisehjelpen - Bergen kommune - Hjelp til mennesker i livskrise.

Dialog med skeive organisasjoner

Byrådet vil invitere representanter for de skeive organisasjonene i Bergen i begynnelsen av neste uke for å diskutere det som er skjedd og hvordan vi kan samarbeide for å bekjempe hat mot skeive i samfunnet. Vi har fått til utrolig mye i Norge for å sikre rettigheter for skeive de siste tiårene og det er viktig at alle fortsatt skal være trygge på at de kan leve i tråd med sin seksuelle- eller kjønnsidentitet. Det er derfor betryggende at politiet i Bergen raskt tok kontakt med utestedet Fincken, som er mye brukt av skeive i Bergen, for å vise at de de følger ekstra nøye med og at det er lav terskel for å ta kontakt med politiet.

Kontakt med moskeer

Rapporter i media kan tyde på at gjerningsmannen kan ha hatt forbindelser til ekstreme islamistiske nettverk. Det er viktig å understreke at Bergen kommune og politiet er i kontakt med moskeer i byen for å sikre at de kan ta kontakt om de opplever trusler som følge av denne ugjerningen og gjerningsmannens mulige tilknytning til islamistiske nettverk.

Byrådsleder Roger Valhammer 
Byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt