Kim Frieles plass
ÅPNET PLASSEN: Ordfører Linn Kristin Engø omtalte Kim Friele som en helt som har endret Norge for alltid. - Nå håper jeg alle bergensere og tilreisende tar plassen i bruk, sa ordføreren.
Bilde: Håvard Prestegården

Åpnet Kim Frieles plass

Kim Frieles plass utenfor Bergen Rådhus ble offisielt åpnet onsdag ettermiddag.

Kim Friele har betydd mye for mange enkeltpersoner og oss som samfunn. Hennes utrettelige innsats og kamp for likestilling og retten til å elske den en vil, og være den en er, er bakgrunnen for at Bergen kommune har valgt å gi et område navnet Kim Frieles plass. 

Kim Frieles plass
FOLK KOM: Kim Frieles plass var godt pakket med bergensere under åpningen onsdag ettermiddag.
Bilde: Håvard Prestegården

Symbol på mangfold 

Bergen Rådhus er en fysisk manifestasjon av demokratiet som Kim Friele kjempet for. Plassen utenfor rådhuset skal fungere som et samlingssted for alle bergensere, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion, kulturell bakgrunn, funksjonsvariasjon, alder eller legning. Området skal være et symbol på byens mangfold.

Slik var programmet under åpningen 

Inkluderingsbyråd Eduardo Andersen var konferansier. Ordfører Linn Kristin Engø holdt åpningstalen. Deretter var det innlegg fra Tone Hellesund, professor ved UiB og appell fra Torgeir Toppe, styreleder i Foreningen FRI Vestland. Åpningen ble avsluttet med et musikkinnslag fra Helene Nilsen før avdukingen av selve skiltet.