Gå tilbake til:
Du er her:

Over 60.000 turer med bysyklene

Barnesykdommene på vei bort for Bergen bysykkel, og snart kommer 200 nye sykler.

- Helårsordningen ble innført sommeren 2018

- Stasjonene er åpne klokken 6.00-24.00 hele året

- Tilbudet finansieres med bidrag fra Bergen kommune, Miljøløftet, sponsorat og brukerbetaling

- Urban Infrastructure Partner AS (UIP) er leverandør, og har ansvar for den daglige driften av bysykkeltjenesten i Bergen

Bergenserne har vist et enormt engasjement for bysyklene - siden oppstart har det vært syklet over 60.000 turer. Det har strømmet inn over 100 forslag om nye stasjoner til leverandøren, og mange hyggelige tilbakemeldinger generelt.

Det har vært noen barnesykdommer, som løse seteklemmer/pedaler og at syklene ikke ble løst ut fra stativene. Leverandøren har løst disse barnesykdommene fortløpende. Samtidig har etterspørselen etter flere tilgjengelige sykler i stativene vært stor.

- Jeg er veldig glad for at bysyklene nå friskemeldes og beklager at det har vært barnesykdommer. Bysyklene er kommet for å bli – hele året, sier byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

I slutten av september vil de resterende 200 syklene som ble forsinket fra leverandør, komme inn på lageret. Disse vil settes ut forløpende, og i løpet av året vil Bergen ha 400 bysykler tilgjengelig. I 2020 vil antallet bysykler være 1000.

NOE FOR DEG? Slik leier du bysykkel

Tester ut piggdekk

Bergen bysykkel er en helårsordning, og om det blir kald vinter i år, vil syklene få piggdekk.

– Vi tester nå piggdekk for å være mest mulig forberedt på vinteren. Om syklene får piggdekk, er avhengig av været. Dette er den første vinteren med bysykler, og vi må høste erfaringer, sier leder for sykkel og mobilitet, Berit Karin Rystad.

Sender ut pushvarsler til brukerne

Kommunikasjon om bysyklene foregår primært i appen "Bergen Bysykkel". Her vil det komme pushvarsler blant annet om spesielle værsituasjoner.

– Vær og temperatur kan skifte brått i Bergen, og da vil leverandøren informere om dette i appen. Er det for eksempel en morgen med omslag i været og svært isete forhold, vil leverandøren vurdere om syklene i stativene skal låses i noen timer, slik at de ikke er mulig å bruke. Dette for å sikre trygg sykkeltrafikk og unngå ulykker, sier sykkelsjef Einar Grieg.

SE OGSÅ: Sykkelsjefens beste råd for vintersykling