Gå tilbake til:
Du er her:

Bli med på idédugnad om fremtidens mobilitetsløsninger

Hvordan får vi sammensatte reiser til å fremstå som sømløse? Bli med på idédugnad 3. juni for å bidra til innovasjon som kan inngå i fremtidens mobilitetsløsninger.

MUST står for «Mobilitetslaboratorium for Utvikling av Smartere Transporttjenester» og er et samarbeid mellom Hordaland fylkeskommune, Skyss, Statens Vegvesen og Bergen kommune. Initiativet er støttet av Samferdselsdepartementet.

Uansett din rolle eller bakgrunn er du velkommen til å delta på idedugnaden, som arrangeres av MUST (Mobilitetslaboratorium for Utvikling av Smartere Transporttjenester)

Kanskje gjør ditt bidrag at noen kan skape nye, spennende løsninger, eller kanskje er det du som skal være med å utvikle dem?

Tid: 3. juni kl. 08:30 – 11:30

Sted: InnoLab, Rosenkrantzgaten 3, 2. etasje

Påmelding innen 28.mai til: tia.aksnes@inventura.no

Gi beskjed ved påmelding om du ønsker å holde en kort pitch innenfor temaet.

Program:

  • Velkommen
  • Korte innlegg (pitcher)
  • Idédugnad rundt tema i utvalgte pitcher

Innen 2030 må vi ifølge FNs bærekraftsmål ha sørget for at alle har tilgang til trygge, lett tilgjengelige og bærekraftige transportsystemer til en overkommelig pris. Begrepet «Mobility as a Service» («MaaS»), kan forenklet illustreres som at du kjøper tjenesten, for eksempel å bli transportert til jobb, fremfor å kjøpe verktøyet, typisk bil eller sykkel. I mange tilfeller innebærer dette bruk av mer enn ett transportmiddel på samme reise. Kanskje sykler du til bybanen og går fra bybanen til kontoret? Eller du tar toget til Geilo og drosje til hotellet? Hva skal til for at den reisende får en god opplevelse, både under planleggingen og under selve reisen?