Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet viser Jubileumsstien med mennesker på tur i bakgrunnen.
BLI MED PÅ TUR: Seks søndager i september og oktober går Byfjellstrimmen en ny etappe av Jubileumsstien. Blir du med å gå Bergen på langs?
Bilde: Andrew Buller

Bli med å gå Bergen på langs på søndager

Seks søndager i september og oktober går Byfjellstrimmen en ny etappe av Jubileumsstien. Blir du med å gå Bergen på langs?

Bymiljøetaten lanserte Jubileumsstien, Bergen på langs, før sommeren i regi av byens 950-årsjubileum. På turen får du oppleve det mangfoldige natur- og kulturlandskapet Bergen har å by på.

Hvor går turen?

Turen går fra Krokeide (etappe 1) i sør til Tellevik kai (etappe 8) i nord. Det er akkurat det samme om du går fra sør eller fra nord, eller tar en hel eller en deletappe midt imellom. Det eneste du må være oppmerksom på er at vi har beskrevet etappene fra sør til nord.

Stien er delt inn i etapper med ulik vanskelighetsgrad. Jubileumsstien skiller seg fra andre turer i Bergen ved å være en langsgående tur mellom flere bydeler. Turplanleggingen har tatt utgangspunkt i kollektivnettet, og turen er delt opp i åtte etapper.

Kartfortelling på nett

Ta en titt på kartfortellingen og gjør deg kjent med Jubileumsstien, før du går ut på tur.

Turbeskrivelser og utskriftsvennlige kart

Alle som skal ut å gå må sette seg inn i ruten før de legger av sted. På nettsiden finner du kartdetaljer du trenger, og her kan du skrive ut kart og turbeskrivelse over området du ønsker å gå. Vi anbefaler alltid at du setter deg inn i ruten på forhånd. Det er ikke mobildekning alle steder, så du skal ikke stole på at internett eller teknologien fungerer når du er på tur.

Byfjellstrim med turlaget

Har du ennå ikke fått mulighet til å teste stien? Nå har du mulighet til å bli med å gå en eller flere etapper sammen med Bergen og Hordaland Turlag hver søndag fra 6. september. Byfjellstrimmen starter i sør, og avslutter med siste etappe i nord søndag 11. oktober. Se mer informasjon og påmelding på Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider

Jubileumspremier

De første 300 som sjekker inn på minst tre etappemål, får en brettekopp med jubileumslogo. Du kan også bli med i en trekning om å vinne en tursekk dersom du deler et bilde fra Jubileumsstien på Instagram, og tagger bildet med #Jubileumsstien, #Bergen950år og #Bymiljøetaten. Du kan hente turkoppen i turlagets butikk i Tverrgaten i Marken.