Gå tilbake til:
Du er her:
Se utsmykkingene vikingene var opptatt av
Se utsmykkingene vikingene var opptatt av
Bilde: Universitetsmuseet i Bergen

Byvandringer og familieaktiviteter under middelalderuken

I dagene 17.-25. oktober feirer vi årets middelalderuke. Bli med på kjekke familieaktiviteter, byvandringer, omvisninger, foredrag og ulike workshops.

I løpet av middelalderuken får du muligheten til å møte en spennende og fargerik tidsalder, og lære mer om middelalderens kultur og historie. 

Bli med på Middelalderuken
 
Bilde: Middelalderklyngen

Middelalderuken byr blant annet på byvandringer i smitt og smau, Dronning Isabella som forteller om livet sitt  som dronning på Bergenhus på 1200-tallet, du kan lære om skipet og båtens utvikling i jernalderen og inn i middelalderen og å skrive kalligrafi.

Du kan bli med på en vandring gjennom 950 år med historie fra Olav Kyrres Kristkirke til krigsminnene fra 2. verdenskrig og du kan bli kjent med middelaldrens Bergen gjennom arkeologiske funn. Du kan se på utsmykkinger som vikingene var opptatt av, se selve kongens hall, Håkonshallen, og besøke fangehullet i Rosenkrantztårnet.


Årets debatt på Litteraturhuset, «Det kom et skip til Bjørgvin», vil ta for seg by, smitte og helsevesen i middelalderen. Her stilles det blant annet  spørsmål om koronapandemien kan hjelpe oss å forstå hvordan folk opplevde svartedøden.

Bergen kommune er en av samarbeidspartene i Middelalderklyngen, som arrangerer Middelalderuken.

Her finner du et mer detaljert program for middelalderuken