Gå tilbake til:
Du er her:
Thor Haakon Bakke, Magnar Sekse og Anne Berit Storheim
Byråd Thor Haakon Bakke, Magnar Sekse, etatsdirektør i Bergen Vann og Anne Berit Storheim, seksjonsleder Park i bymiljøetaten delte ut drikkevannsflasker i den nydelige maisolen.
Bilde: Trude Haugen

Endelig er drikkevannspostene på plass igjen

Etter to "pandemisesonger" kan endelig bergensere og tilreisende igjen fylle vannflaskene sine med deilig, trygt og gratis drikkevann i Bergen sentrum.

Tilgang på rent vann er helt grunnleggende for liv og helse, også for bergensere. Det var derfor med stor glede  vi mandag 16. mai offisielt kunne åpne drikkevannspostene i Bergen sentrum for sesongen. Vannpostene har på grunn av pandemien ikke vært utplassert de to siste sesongene. 

-Koronaen viste oss verdien av god byutvikling. At bergenserne bruker byen sin, parkene og byfjellene. Det er derfor veldig hyggelig å igjen kunne tilby vårt deilige bergensvann til både bysbarn og tilreisende når de nyter den vakre byen vår, sier Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og utvikling.

Thor Haakon Bakke fyller vann fra drikkevannspost
Thor Haakon Bakke fyller opp flasken sin med vann fra drikkevannsposten i Byparken.
Bilde: Trude Haugen

Gratis vann hele døgnet

Totalt seks vannposter er plassert rundt i Bergen sentrum: 

  • Bryggen
  • Fisketorget
  • Byparken (nær Michelsen)
  • Vågsallmenningen (hjørnet Kyrresgate)
  • Vetrlidsallmenningen (nedre del)
  • Marken (ved fontenen)

Gratis, trygt og rent bergensvann vil være tilgjengelig fra disse gjennom hele sommerhalvåret. Vi håper dette kan bidra til at flere gjenbruker flaskene sine og at vi med det forbruker færre plastflasker.

Seksjonsleder Park Anne Berit Storheim kan fortelle at Bymiljøetaten etter hvert vil ha en drikkevannspost sentralt plassert i alle bydeler. Dette arbeidet er de godt i gang med.

-En liter vann fra oss koster ca 1,5 øre å produsere! Vi leverer vann av høy kvalitet, noe bergenserne gir tilbakemeldinger på at de setter pris på, sier Magnar Sekse, etatsdirektør for Bergen Vann. 

Her finner du drikkevannspostene i Bergen sentrum
Her finner du drikkevannspostene i Bergen sentrum
Bilde: Tore Andersen

Ungdommelig initiativ

Vannpostene var i sin tid et initiativ fra Ungdommens bystyre, som sendte ballen videre til byrådsavdelingen for Byutvikling. Høsten 2017 fikk Bymiljøetaten sammen med Bergen Vann (tidligere Vann- og avløpsetaten) i oppdrag å utrede plassering og praktiske løsninger.

Bymiljøetaten står for drift, vedlikehold og renhold av vannpostene, mens Bergen Vann leverer  det deilige og friske vannet i kranene. 

Relaterte artikler:  

Drikkevannskvaliteten i Bergen

Høy tillitt til drikkevannet i Bergen - Bergen Vanns brukerundersøkelse 2022