Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde fra utstillingen i Laksevågparken
Utstillingen i Laksevågparken
Bilde: Plan- og bygningsetaten, Bergen Kommune

Få med deg utstillingen av vinnerforslagene for indre Laksevåg

Søndag 6. juni åpnet utstilling av vinnerprosjektene i åpen plan- og designkonkurranse for indre Laksevåg. Utstillingen og står i Laksevågparken i Kirkebukten frem til Sankthans.

I forbindelse med planarbeidet for indre Laksevåg har Bergen kommune invitert til en åpen plan- og designkonkurranse for arkitekter, landskapsarkitekter og fagpersoner i hele Europa. To vinnere fikk delt førsteplass, og nå har du muligheten til å se vinnerforslagene utstilt utendørs. Indre Laksevåg brukes i dag til industri og næring. Planarbeidet for området skal nå sette fokus på byutvikling, lokal identitet og kulturarv.

Du kan lese mer om områdereguleringsplanen for indre Laksevåg her.

En levende bydel

Byplansjef i plan- og bygningsetaten, Aslaug Aalen, åpnet utstillingen 6. juni hvor hun fortalte om juryens begrunnelse og at vinnerforslagene tas med videre i planarbeidet for området. Juryen besto av fagpersoner og representanter for nærmiljøet og kåret to vinnere, som får en delt førsteplass. «En levende bydel» av OS Arkitekter fra København og «LAX» fra Oslo- og Londonbaserte Haptic Architects og LondonOn.

Her kan du lese mer om forslagene som kom inn, og vinnerne.

To representanter fra Haptic Architects og Vill urbanisme som har laget prosjektet LAX var til stede på utstillingsåpningen og mottok blomster og gratulasjoner fra byplansjefen. Utstillingen i Laksevågparken vil stå i tre uker, frem til Sankthans.