Gå tilbake til:
Du er her:
Helleneset
PRIMA KVALITET: Helleneset er en av Bergens mest sentrale og best utbygde badeplasser. Nå er stedet for tiende gang blitt "Blått flagg"-sertifisert.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Helleneset fikk blått flagg for godt badevann

Også i år er det bare å hoppe i havet. Her finner du byens badeplasser.

For tiende gang kan Helleneset smykke seg med “Blått flagg”. Kun 16 badeplasser i Norge kom gjennom nåløyet i år, og Helleneset er den eneste i Hordaland.

– Blått Flagg er en eksklusiv utmerkelse som slettes ikke alle får. Derfor vil jeg gi honnør til kommunene som har klart å få utmerkelsen. Det viser at kommunene er miljøbevisste og at de bryr seg om at både kommunens innbyggere og gjester utenfra får en hyggelig opplevelse når de besøker disse friområdene, sier Jan-Henrik Larsen, medlem av Blått Flagg-juryen og avdelingsleder i NHO Reiseliv.

Rent, trygt og miljøvennlig

Miljøgodkjenningen innebærer blant annet at badegjester kan være trygge på at vannet er rent, omgivelsene er rene og at det finnes tilstrekkelig med toaletter, som rengjøres regelmessig. Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon.

– Og det skal finnes fasiliteter for handikappede, tydelige sikkerhets- og adferdsregler, informasjon om sårbare nærliggende naturområder og økosystemer, og tilbud om miljøaktiviteter for strandens eller marinaens brukere. I tillegg stilles det krav til miljøledelse, opplyser Blått Flagg-koordinator Marit Kjellesvik.

 

Her finner du byens badeplasser

Bergen kommune overvåker temperatur og vannkvalitet på badeplasser i alle bydelene. Her finner du oversikten.

“Blått flagg” er en verdensomspennende ordning, og totalt 45 land deltar. Du kan lese mer på nettsiden blattflagg.fee.no.