Gå tilbake til:
Du er her:
Bildet av bidraget LAX
Bidraget LAX
Bilde: Haptic Architects og LONDONON

Internasjonal arkitektpris for LAX Laksevåg

I 2021 inviterte Bergen kommune til åpen plan- og designkonkurranse for indre Laksevåg. En av vinnerne, "LAX", har nå vunnet internasjonal arkitektpris for sitt bidrag.

“LAX” er utarbeidet av arkitektene Haptic Architects, Gort Scott, Morris+Company, Turner Works, Elliot Wood, Urban System Designs og Vill. Bidraget har nå blitt tildelt den gjeve arkitektprisen AR Future Projects Awards

Internasjonal oppmerksomhet

Aslaug Aalen, byplansjef i Plan- og bygningsetaten, gratulerer bidraget med seieren: 

– Det er flott at et av vinnerbidragene fra vår konkurranse har vunnet en internasjonal pris. Vi har jobbet videre sammen med arkitektene bak LAX etter plan- og designkonkurransen, og dette har gitt oss mye inspirasjon til hvordan indre Laksevåg kan utvikle seg. 

AR Future Projects-prisene ble lansert i 2002 og er et vindu inn i morgendagens byer. De inneholder over 12 kategorier, og hyller kvalitet i ubygde og ufullstendige prosjekter, og potensialer for positive bidrag til lokalsamfunn, nabolag og urbane landskap rundt om i verden.

– Det er ekstremt oppmuntrende at forslaget til fornyelse av Indre Laksevåg har fått internasjonal oppmerksomhet gjennom å vinne denne prestisjetunge prisen, og vi håper at det gir momentum til å realisere det, forteller prosjektleder og designdirektør i Haptic, Scott Bruce Doig.

– Interessen prosjektet genererer representerer et skifte i hvordan vi tenker ombygging av industriområder i byer. Bergen har her en mulighet til å sette en standard for hvordan man kan balansere urban og økonomisk fornyelse, bevare kulturarven og sette høye bærekraftsstandarder, legger han til.

Her kan du lese mer om plan- og design konkurransen for indre Laksevåg.