Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde: Byarkitekten

KODE2 - 14. juni: Slik er det å bo i seniorbolig på Helgetun

Få en innføring i ulike modeller for sosiale boformer, lær om hvordan det populære senior-boligprosjektet Helgetun ble til og om hverdagslivet er er.

 UTSTILLING PÅ KODE: NABO - om fremtidens naboskap og nabolag
Bilde: Anne Kringstad

Tid: Tirsdag 14.juni kl 18.00-20.00
Sted: KODE 2,  Møteplassen 2. etg. Gratis inngang. 

Smakverket holder åpent fra kl. 17.30 og i pausen.

Program 

18.00 Temahefte om Sosiale Boformer, av Oslo kommune til prosjektet Nye boformer.

Oda Solberg fra Natural State gir en innføring i ulike typer av kollektiver, bofelleskap og sosiale boformer og vil gi noen eksempler på velfungerende sosiale boformer av i dag.

18.30 Helgetun seniorboliger – hvordan og hvorfor ble dette populære boligprosjektet til? 

Bjart Nygård fra Rieberfondene forteller.

19.00 Pause

19.15 Samtale om livet på Helgetun med beboere på Helgetun + om sosiale boformer. Innspill og spørsmål fra publikum. 

Kristi Oden, Odd Børresen, Oda Solberg og Bjart Rieber. 

Samtalen ledes av Tina Larsen fra Byarkitekten. 

Se også: Slå av en prat med byråden på Kode

Om innlederne

Oda Ellensdatter Solberg er utdannet arkitekt og har jobbet med sosiale boformer både praktisk og teoretisk. Hun har erfaring fra boligutvikling med tette medvirkningsprosesser fra Eriksen Skajaa arkitekter, og har vært prosjektleder i Nye boligkvaliteter i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Nå jobber hun i Natural State, et firma som driver strategisk rådgivning for blant annet byutvikling og byliv.

Bjart Nygård, utdannet arkitekt, styreleder Rieberfondene. Har ledet arbeidet med planlegging og oppføring av Helgetun boliger på Helgeseter i Bergen.

Kristi Odéen har vært beboer på Helgetun siden 2019. Hun er nå styreleder for Helgetun beboerforening og har vært beboerkontakt fra starten. Hun har vært aktiv med å sette i gang aktiviteter og tiltak for beboerne. Tidligere har hun arbeidet som rektor og i Utdanningsdirektoratets veilederkorps og er nå bl.a. styreleder for Kirkens Bymisjon i Bergen. 

Odd Børresen, beboer Helgetun siden desember 2020. Singel pensjonist, nærmer seg 75. Lang administrativ  erfaring fra offentlig helse- og sosialsektor, spesielt eldreomsorg og HVPU. Engasjert i bridge- og turgruppe på Helgetun.

Om Helgetun: Et boligprosjekt av Rieberfondene som henvender seg til den som ønsker er aktiv, sosial og meningsfull pensjonisttilværelse. 
Motto: Det skal være kjekt å bli gammel! https://helgetunbolig.no/

Om utstillingen

NABO: Hvordan skal vi bo sammen? på KODE 2 er en utstilling som utforsker visjoner for framtidens boformer med vekt på fellesskapsløsninger.

Her møter du fremtidsvisjoner fra norske arkitektkontor, arkitektstudenter og eiendomsutviklere gjennom en rekke modeller og en stor bolig-installasjon. NABO blir gjennom NABOKVELDENE en møteplass som undersøker hvordan beboere og fagfolk bedre kan samarbeide om å skape god bolig- og nabolagsarkitektur. Ung og gammel, innbygger og utbygger, privat og byråkrat, kunstner og kremmer – alle er vi en nabo.

En sentral del av utstillingen er en videreutvikling av installasjonen «Det vi deler. En modell for bofellesskap», vist i den nordiske paviljongen under Arkitekturbiennalen i Venezia 2021.

Kuratorer: Sindre Nordås Viulsrød (KODE) og Tina Larsen (Byarkitekten i Bergen)

Les mer om Boligutstillingen

Arrangementet på Facebook