Gå tilbake til:
Du er her:
Vann i Nygårdsparken
Bilde: Kari Ingvaldsen

Lanserer podkast om Nygårdsparken

«Parkpodden» er en ny podkast om Nygårdsparkens biologi, arkitektur, samfunn og historie.

Podkasten lanseres som en del av Bergen 950-årsjubileum. Deler av podkasten vil være ren informasjon om parken, mens andre innslag vil helle mot fiksjon og radioteater. Det slippes episoder gjennom hele sommeren og høsten som tar for seg ulike historier, steder, mennesker og ikke minst vekster som har preget parken gjennom tidene.

- Nygårdsparken er et viktig grøntområde i hjertet av Bergen sentrum. At man nå får muligheten til å bli enda bedre kjent med de kriker og kroker som finnes der, og ikke minst hvorfor de finnes der, er et veldig godt initiativ. Parken er viktig for både store og små, og verdien av gode byrom ser vi har blitt spesielt relevant i koronasituasjonen. Jeg håper at bergenserne i sommer nyter parken og koser seg med litt parkhistorie gjennom podden! sier byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke.

Syv tilgjengelige episoder

Odd Erik Kleveland Dahl
Odd Erik Kleveland Dahl
 

Bak initiativet står Odd Erik Kleveland Dahl fra Bymiljøetaten. Han har vært aktivitetskoordinator for Nygårdsparken siden 2018, og jobber til daglig med å tilrettelegge for de mange aktivitetene som til enhver tid foregår i parken. Til byens 950-jubileum ble han utfordret til å inkludere en digital formidlingsplattform i jubileumsprogrammet for parken.

- Jeg tenkte det ville bli trist hvis folk måtte stirre ned i telefonene sine når de var i en så vakker park. Derfor bestemte vi oss for å bruke lyd, slik at man kan nyte parken samtidig som man lærer nye ting om den, forteller Odd Erik.  

De fleste episodene varer rundt 3–10 minutter, og vil være knyttet opp til et sted i parken som vil bli merket med en QR-kode. Syv episoder er tilgjengelig allerede, og syv episoder til står klare til å slippes med en til to ukers mellomrom. Odd Erik vil også fortsette å lage episoder til podkasten ut året.

- De fleste episodene er korte, men i noen få av episoder vil vi gå litt mer i dybden. Disse vil være uavhengige av en spesifikk lokasjon. Det viktigste er at vi setter i gang et tankespinn hos lytteren og oppfordrer dem til å høre på podkasten mens de går rundt i parken og tar inn alt av atmosfære og lukter. Kanskje noen til og med vil ta av seg skoene og kjenne litt på gresset, smiler han.

Etatsdirektør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen, er stolt over hva Odd Erik har fått til, både med parken og med podkasten.

- Bare i 2019 ble det gjennomført hele 352 arrangementer i Nygårdsparken, hvor et flertall var rettet mot barnefamilier. Dette bidrar til å skape en levende by med aktiviteter hele året. At parken nå har fått en egen podkast synes jeg er kjempegøy! Parkens unike historie går helt tilbake til 1885, og i podkasten får du lære mer om både menneskene og vekstene som har preget denne parken, forteller hun.

Slik finner du podkasten

Du kan lytte til podkasten fra alle de største podkast-leverandørene. Søk etter «Parkpodden» hos enten iTunes, Overcast, Spotify eller Podcast Addict. Er du i Nygårdsparken finner du små treplanker med QR-koder som du kan skanne med kameraet på mobilen din for å komme direkte til podkasten.