Gå tilbake til:
Du er her:
REDUSERT KAPASITET: På parkeringsdekket i 2. etasje vil det i en periode framover være redusert kapasitet.
REDUSERT KAPASITET: På parkeringsdekket i 2. etasje vil det i en periode framover være redusert kapasitet.
Bilde: Margaret Stakkestad

Må utbedre deler av Klostergarasjen

Det er behov for å utbedre betongsøylene i 1. etasje i Klostergarasjen og i en periode framover vil det bli redusert kapasitet i parkeringsanlegget.

Det er Bergen kommune ved Etat for bygg og eiendom som eier Klostergarasjen, mens Bergen parkering AS drifter parkeringsanlegget.

Reduserer belastningen

Bakgrunn for utbedringen er en rapport Bergen kommune har bestilt fra SINTEF. I rapporten kommer det fram at belastningen i parkeringsanlegget slik den er i dag ikke oppfyller nødvendige sikkerhetskrav.

- I henhold til rapporten tåler dekkene belastningen de blir utsatt for, selv ved full bruk av anlegget. Dette handler om at søylene ikke oppfyller kravene til tilstrekkelige sikkerhetsmarginer. Sikkerhet er viktig for oss og vi velger derfor å redusere belastningen på anlegget fram til midlertidige støtter er på plass, sier Christian Fossdal, direktør i Etat for bygg og eiendom.

Midlertidige støtter

Etat for bygg og eiendom er i dialog med entreprenøren for å finne løsninger på nødvendige utbedringer.

- For å være på den sikre siden reduseres i første omgang belastningen på dekket i 2. etasje og i løpet av noen uker vil det bli satt opp midlertidige støtter for å avlaste søylene. På lengre sikt skal det utføres permanent utbedring av søylene, sier Fossdal.

Klostergarasjen ble bygget av Klostergarasjen AS og åpnet 1. juni 2005. Anlegget ble i 2007 kjøpt av Bergen kommune. Klostergarasjen består av to fjellhaller med tre plan i hver hall og ved full kapasitet er det plass til 940 biler.
 

Spørsmål om parkering rettes til Bergen parkering.