Gå tilbake til:
Du er her:
Prosjektleder for Barnas byrom, Alexandra Altermark sammen med byråd for klima, miljø og byutvikling, Eline Haakestad.
Prosjektleder for Barnas byrom, Alexandra Altermark sammen med byråd for klima, miljø og byutvikling, Eline Haakestad, er fornøyd med det nye lekeområdet som skal stå i Byparken i et år.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Midlertidig lekeplass i Byparken

Bymiljøetaten setter opp testprosjekter for å finne den beste oppskriften til en ny sentral lekeplass.

Bergen kommune skal finne ut hvor, når og hvordan en stor lekeplass i Bergen sentrum kan etableres. I oktober åpnet Bymiljøetaten en midlertidig rullepark i Marken. Fredag 20. november åpnet en midlertidig lekeplass i Byparken. 

Boccia-bane og ny midlertidig lekeplass i Byparken.
Ny midlertidig lekeplass, plassert sentralt i Byparken. Her ser du boccia-banen hvor barn og voksne kan leke sammen.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

«Vi vil gjøre det lettere å bo, jobbe og leve kortreist. (…) Som en del av dette arbeidet vil byrådet bygge nye og ruste opp eksisterende lekeplasser i alle bydeler, og etablere en stor lekeplass i Bergen sentrum (…) «Gjeldende politisk plattform, 2019-2023.

Midlertidige lekeplasser i sentrum del 2– vi gir oss ikke!

Haakestad sammen med prosjektleder for Barnas byrom, Alexandra Altermark.
Haakestad og Altermark diskuterer hvor viktig det er at vi fortsetter å bygge nye møteplasser for aktivitet ute, slik situasjonen er i dag.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Vi fortsetter satsingen i Byparken, der det nå er satt opp et lekeelement for balanselek og en stor bocciabane med både boccia,- og klinkekuler til fri bruk.  Sandbassenget ved Lysverket har også fått bøtter, sandsiler og spader til fri bruk.  

Statuen Fiskeren i Byparken.
Den midlertidige lekeplassen står like ved statuen "Fiskeren" i Byparken. Her kommer det en installasjon for vannlek våren 2021.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø
Utomhusplan Byparken lekeplass.
Tegning av lekeplassen i Byparken. Vannrenner kommer til våren.
Bilde: TAG Arkitekter
Bymiljøetaten har supplert med byggeklosser, kritt og arbeidsbord.
Bymiljøetaten har supplert med byggeklosser, kritt og arbeidsbord. Ta turen innom og lek litt, da vel!
Bilde: Alexandra Altermark
Leker lagt ut i sandbassenget utenfor Lysverket.
Byparken, men også sandbassenget utenfor Lysverket har fått nye leker som tilhører alle barna i Bergen. Dette er også "forskning" på hvor mye svinn det er, som tas med i betraktning for etablering av en stor lekeplass i sentrum.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Tilbudet utvides forløpende. Og når våren gjør sin entrè utvides tilbudet ytterligere med en installasjon for vannlek ved den eksisterende fontenen, sammen med bøtter og siler.

– Aldri før har det vært viktigere med uterom som innbyr til aktivitet.  Vi håper dette kan være et positivt bidrag til utendørs trivsel i en utfordrende tid, sier prosjektleder for Barnas byrom, Alexandra Altermark.

En rundtur over lekeanleggene i sentrum.
Vil du leke deg gjennom sentrum? Start med boccia-og balanselek i Byparken, gå videre til sandkassen i Lysverket og gå over balanselinen, før du avslutter ved Marken rullebane.
Bilde: Bymiljøetaten

Fortell oss hva som er viktig for deg

Vi ønsker å lage et stadig bedre tilbud til foreldre og barn som bor i, eller besøker Bergen sentrum. Derfor vil vi veldig gjerne ha din mening for å lage den beste lekeplassen, for flest mulig. 

Fortell oss hva du mener er viktig. Her finner du skjema for å gi innspill.

Eller kontakt oss på: Bymiljoetaten@bergen.kommune.no