Gå tilbake til:
Du er her:
Midlertidig lekeplass i Marken.
Byråd for klima, miljø og byutvikling, Eline Haakestad er positiv til flere aktivitetstilbud for barn og voksne i Bergen sentrum.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Midlertidige lekeplasser i sentrum

Bymiljøetaten setter opp testprosjekter for å finne den beste oppskriften til en ny sentral lekeplass.

«Vi vil gjøre det lettere å bo, jobbe og leve kortreist. (…) Som en del av dette arbeidet vil byrådet bygge nye og ruste opp eksisterende lekeplasser i alle bydeler, og etablere en stor lekeplass i Bergen sentrum (…) «Gjeldende politisk plattform, 2019-2023.

Bergen kommune skal finne ut hvor, når og hvordan en stor lekeplass i Bergen sentrum kan etableres. Derfor settes det opp to midlertidige lekeplasser i sentrum.  

Disse prosjektene er med i grunnlaget for den videre planleggingen av mer lek og aktivitet i bykjernen. Vi tester bruk, teller antall besøkende og registrer slitasje og skader på elementene. Innbyggerne inviteres til å komme med tilbakemeldinger og innspill.  

– Vi håper at våre test-lekeplasser blir nye møtested for barn og voksne i byen, i den tiden de står her, sier prosjektleder i Barnas byrom, Alexandra Altermark.

Marken får rullelek i to måneder 

Rulleparken i Marken.
Rulleparken i Marken.
Bilde: TAG Arkitekter
Prosjektleder i Barnas byrom, Alexandra Altermark demonstrerer at en også kan bruke rulleparken til balansetrening.
Prosjektleder i Barnas byrom, Alexandra Altermark, demonstrerer at en også kan bruke rulleparken til balansetrening.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

I Strømgaten 1, utenfor gamle kunsthøgskolen i Marken, oppføres det en midlertidig bane for lek på hjul. Den skal stå her i to måneder, før den ruller videre og settes ut på et annet sted i kommunen. 

Rullebanen er laget for både barn og voksne, slik at foreldre ikke bare kan stå og se på at barna har det gøy – men også selv delta i leken.  

Den midlertidige plassen vil også bestå av en sittegruppe med benker og bord. Det blir også anledning til å kritte og tegne på asfaltflaten  -  asfaltkritt settes ut ved oppstarten av perioden, og suppleres så lenge det lar seg gjøre.

NB. Husk å holde avstand, bruk hjelm og vær obs på at banen kan være glatt. 

De fargerike hjulene viser vei inn til den nye rulleparken i Strømgaten 1.
De fargerike hjulene viser vei inn til den nye rulleparken i Strømgaten 1.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

  Neste lekeplass opp: småbarnslekeplass i Byparken

Byparken
Byparken
Bilde: TAG Arkitekter

Byparken får en midlertidig lekeplass i november for roligere lek og opphold som skal stå i ett år som en del av prosjektet. Her vil det komme miniboccia-bane med både boccia- og klinkekuler, balanselek og muligheter for frilek på en byggestasjon med byggeklosser. Til våren utvides tilbudet med en installasjon for vannlek ved den eksisterende fontenen, sammen med bøtter og siler.  

Sandbassenget ved Lysverket får også bøtter, sandsiler og spader for fri bruk og lek. 

Det er lagt stor vekt på å finne plastfrie produkter til begge tiltakene, og å bruke installasjoner som ikke krever større grunnarbeider eller syntetisk fallunderlag.  

Fortell oss hva som er viktig for deg

Vi ønsker å lage et bedre tilbud til foreldre og barn som bor i, eller besøker Bergen sentrum. Derfor vil vi veldig gjerne ha din mening for å lage den beste lekeplassen, for flest mulig. 

Fortell oss hva du mener er viktig i dette skjemaet, eller kontakt oss på Bymiljoetaten@bergen.kommune.no 

Her finner du skjema for å gi innspill.