Gå tilbake til:
Du er her:
Ibrahim, Njack Felix og Adam sitter i vinduet i hytten
Ibrahim, Njack Felix og Adam overnattet i hytten natt til 1. september.
Bilde: Margrete Fredriksen

Nå kan barnefamilier bestille overnatting i Egget

Fra tirsdag 14. september kan barnefamilier låne Egget for overnatting i Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen. Bestillingsskjemaet er nå åpnet.

Byrådene Lubna Jaffery og Thor Haakon Bakke står i vinduet i hytten.
Byrådene Lubna Jaffery (AP) og Thor Haakon Bakke (MDG) ser frem til å gi barnefamilier gode naturopplevelser med det nye tilbudet i Fyllingsdalen.
Bilde: Veronica Årseth Ljosheim

 Egget er en ny, spennende overnattingshytte i Krohnegården friluftsområde i Fyllingsdalen, som fra 14. september lånes ut gratis til barnefamilier med barn under 12 år. Hytten er et samarbeidsprosjekt mellom Bymiljøetaten, Områdesatsingen og Bergen Arkitekthøgskole. Den ligger idyllisk plassert ved Storavatnet, med benk og bålplass like bortenfor hytten. Egget ligger også kun få minutters gange fra Krohnegården badeplass.

– Her skal alle få komme

De tre skoleguttene Ibrahim, Adam og Njack Felix fikk gleden av å overnatte i hytten denne uken, og våknet opp til frokost servert av byrådene Thor Haakon Bakke (klima, miljø og byutvikling) og Lubna Jaffery (arbeid, sosial og bolig). Med dette ble den unike hytten offisielt åpnet.

Byrådene Lubna Jaffery og Thor Haakon Bakke deler ut frokost til guttene som hadde overnattet i hytten.
Byrådene Lubna Jaffery og Thor Haakon Bakke kom med frokost til de heldige guttene som fikk overnatte i hytten denne uken.
Bilde: Veronica Årseth Ljosheim

– Vi er heldig i Bergen som har så fine naturområder tett på oss, og med Egget håper vi mange barn får skape fine minner i denne flotte naturen. Hytten minner meg litt om en snøhytte, sa Bakke til de fremmøtte.

Også Jaffery var full av lovord om det nye tilbudet.

– Her skal alle få lov å komme, og jeg håper hytten blir en like stor suksess som Tubakuba. Dette er et veldig positivt tilskudd til nærområdet, og et etterlengtet tilbud. Gjennom Områdesatsingen har barna i området fortalt oss at dette er et sted de liker å både bade og gå på skøyter. Egget kan bidra til å øke bruken av stedet enda mer. BUA ligger også rett i nærheten, og her kan man låne med seg utstyr å ha med seg, for eksempel en hengekøye eller soveposer. Det er gratis for alle, fortalte byråden.

Frisk luft i ansiktet

For Ibrahim, Adam og Njack Felix var det en minnerik opplevelse å få sove i den lille hytten. Ibrahim synes det beste var å sove rett ved vannet, mens Adam synes det var fantastisk å kunne åpne døren og kjenne den friske luften i ansiktet. Njack Felix synes det var spesielt koselig å tenne fyr i peisen.

–  Det ble fort så godt og varmt i hele hytten, forteller han entusiastisk.

Studenter har bygget hytten

Studentene som har bygget Egget står oppstilt foran hytten.
Noen av studentene som har vært med å bygge den unike hytten. Fra venstre: Rektor Cecilie Anderson, Nikolina Søgnen, Kornelius Bjørge, Sara Bjørnevik, Inger Beverfjord, Petter Lysgaard og Espen Folgerø.
Bilde: Veronica Årseth Ljosheim

Det er studenter fra Bergen Arkitekthøgskole (BAS) som har tegnet, planlagt og bygget hytten.

– Vi var fem studenter som jobbet med prosjektet fra start til slutt, men hele klassen har brukt mye tid og ferie på dette, forteller Inger Beverfjord fra BAS.

For studentene var det et viktig poeng at hytten ikke skulle forstyrre omgivelsene rundt.

– Vi har gravd ut fundamentet for hånd, og brukt bærekraftige materialer. På utsiden er det brukt malmfuru, og hytten er kledd med spon. Vi har svidd overflaten for at den skal tåle all slags vær. Innsiden er kledd i allergivennlig leire, forklarer Beverfjord.

Slik bestiller du overnatting i Egget

Bestillingsskjema for september til desember blir tilgjengelig på bergen.kommune.no/aktivkommune mandag 13. september kl. 12. Av smittevernhensyn lånes hytten inntil videre bare ut tirsdager, torsdager og lørdager. Du ser i kalenderen i Aktiv kommune hvilke datoer som er ledige for bestilling.

Les mer om Egget på egen nettside om utlånshytter

Fakta om Egget

  • Egget er en liten overnattingshytte som kan lånes gratis av barnefamilier med barn under 12 år. Det holder at ett av barna er under 12 år.
  • Egget har plass til to voksne og tre barn.
  • Hytten er enkelt utstyrt, og for overnatting må man ta med noe å sove og å sitte på, og egen ved for oppvarming. Enkle toalettfasiliteter (frilufstoalett/utedo) er tilgjengelig ved Krohnegården badeplass like i nærheten.
  • Studenter fra Bergen arkitekthøyskole (kull 33) har tegnet og bygget hytten.
  • Egget er et samarbeidsprosjekt mellom Bergen Arkitekthøgskole, Områdesatsingen og Bymiljøetaten. I tillegg bidro flere private givere med midler og materialer.