Gå tilbake til:
Du er her:
Velkommen til NABOKVELD på KODE 3.juni

Nabokveld på KODE 3. juni: Om Kollektive boformer + Livet i Cort Piilssmau boligfelleskap

Hør Martin Braathen fra Nasjonalmuseet fortelle om kollektive boformer i et historisk perspektiv og arkitekt og beboer Susanne Urban dele fra Livet i Cort Piilssmau boligfelleskap.

Tid: Fredag 3. juni kl. 17.30-20.00
Sted: KODE 2. Møteplassen 2.etasje, inne i Helen&Hard sin modell av et fremtidig bofelleskap.

Arrangementet er åpent for alle, som en møteplass i Boligutstillingen NABO

Program 

  • 17.30 Mingling i Smakverket
  • 18.00 Kollektive boformer i et historisk perspektiv, Martin Braathen fra Nasjonalmuseet
  • 18.30 Livet i Cort Piilssmau boligfelleskap, arkitekt og beboer Susanne Urban
  • 19.00 Pause
  • 19.15 Samtale med innlederne og spørsmål fra salen. Ledes av Tina Larsen fra Byarkitekten

Om kveldens innledere:

Martin Braathen er seniorkurator på Nasjonalmuseet. Han var ansvarlig kurator for den nordiske paviljongen på Veneziabiennalen 2021, der utstillingen «Det vi deler», med Helen & Hard arkitekter, tok for seg temaet bofellesskap. Utstillingen er nå en del av «Nabo: hvordan skal vi bo sammen».

Nasjonalmuseet hadde ansvar for den Nordiske paviljongen på Veneziabiennalen for arkitektur i 2021. I utstillingen «Det vi deler. En modell for bofellesskap», med arkitektkontoret Helen & Hard som hovedutstiller, utfordret de publikum på spørsmålet: Hva er du villig til å dele med andre? Utstillingen inviterte publikum inn i et fullskala bofellesskap, bygget i et fleksibelt byggesystem i heltre. Til grunn for utformingen lå medvirkningsprosesser og troen på at sosial og økologisk bærekraft henger tett sammen. Denne modellen er nå utstilt på KODE i et tilpasset format.

Susanne Urban er sivilarkitekt i Urban Rabbe arkitekter. Hun har jobbet med byforming,arkitektur og bærekraft siden hun tok arkitektdiplom i 1983, og er opprinnelig fra Wien i Østerrike. Susanne er en pioner innen arbeidet med bærekraftige løsninger innen arkitektur og byutvikling og var i 1997 initiativtaker for Bergen Bildelering, som nå er å finne over hele Bergen.
Susanne bor i Cort Piilssmau boligfelleskap, hvor syv leiligheter deler et felles glassoverbygget fellesareal og har mye sosialt sammen i nabolaget.
Susanne vil fortelle om hvordan boligfelleskapet ble dannet, tankene bak og hvordan hverdagslivet er i Cort Piilssmau.

UTSTILLING PÅ KODE: NABO - om fremtidens naboskap og nabolag
UTSTILLING PÅ KODE: NABO - om fremtidens naboskap og nabolag
Bilde: Anne Kringstad

Om utstillingen NABO

NABO: Hvordan skal vi bo sammen? på KODE 2 er en utstilling som utforsker visjoner for framtidens boformer med vekt på fellesskapsløsninger.

Her møter du fremtidsvisjoner fra norske arkitektkontor, arkitektstudenter og eiendomsutviklere gjennom en rekke modeller og en stor bolig-installasjon. NABO skal også være en møteplass som undersøker hvordan beboere og fagfolk bedre kan samarbeide om å skape god arkitektur. Ung og gammel, innbygger og utbygger, privat og byråkrat, kunstner og kremmer – alle er vi en nabo.

En sentral del av utstillingen er en videreutvikling av installasjonen «Det vi deler. En modell for bofellesskap», vist i den nordiske paviljongen under Arkitekturbiennalen i Venezia 2021.

Arrangementet på Facebook

Se hele juni programmet til Nabokveld:

Juniprogrammet
undefined
Bilde: