Gå tilbake til:
Du er her:
Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke klippet snoren og erklærte Lydbølgen for åpnet.
Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke klippet snoren og erklærte Lydbølgen for åpnet. Her med etatsdirektør og prosjektleder i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen og Erlend Tonning.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Ny leke- og aktivitetsplass på Nordnes

Onsdag 13. mai åpnet Lydbølgen aktivitetsområde på Nordnes. Opplev Lydbølgen her.

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, holdt tale og klippet snoren – det ble sang og de oppmøtte lærte seg dansetrinnene til jubileumssangen «Vi e’ Bergen». Barn fra nabobarnehagen i Haugeveien feiret med flagg, og var de første som løp bort for å leke, etter den offisielle åpningen.

En spesiell åpning

Så gøy at vi endelig fikk til en åpning for Lydbølgen! Dette har vi ventet lenge på! Arbeidet startet med skisser allerede i 2016, og bygningsarbeidet ble ferdig i desember 2019, sier direktør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen.

Reinertsen påpekte at det var mange flere som burde vært til stede under åpningen, men var likevel glad for å få til en markering av Nordnes sitt nye aktivitetsområde.

Barn leker på lekeplassen.
Barn fra Haugeveien barnehage boltret seg på lekeplassen. Trampolinene og klatreveggen var populær blant de eldste barna. Til venstre i bildet kan du se et av lydelementene.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Lydbølgen er en betongvegg som åler seg over plassen, og egner seg både til klatring, parkour og lydspill. Hovedfunksjonen er en klatrevegg der man må klatre oppover for å nå de høyeste tonene. I tillegg til lydbølgen er det også mye annet moro her: trampoliner, balanse-line, balansekuler og musikkinstrumenter. 

Før var plassen vi står på nå, et tomt område, med gress og skiferheller, noen flyttbare bord og benker, men ellers lite tegn til aktivitet. Så ble Bergen kommune tildelt midler for å utvikle aktivitetsparken «Lydbølgen» - som en arena for egenorganisert fysisk aktivitet, forteller Reinertsen.

Området har en overlappende funksjon som både småbarns-lekeplass, aktivitets, - og treningsplass for ungdom, samt et stemningsfylt uterom for hvile blant de godt voksne besøkende.

Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke.
Frem til år 2000 ble området brukt som parkeringsplass, mens i dag kan bergensere i alle aldre ta seg en hvil, leke eller trene her, med den flotte utsikten, sier Bakke fornøyd.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Tidligere parkeringsplass

Det har tidligere vært både repslager og malingsfabrikk tett innpå tomten her, noe som muligens var årsaken til meget høyt nivå av forurensing i grunnen. De som arbeidet her, var 5-6 meter nede i grunnen og rensket opp. Det er godt å bli kvitt gamle synder, sier Bakke.

– Her kan man klatre, prøve seg på parkour og til og med lage musikk! Jeg håper at Lydbølgen blir en hyppig brukt møteplass i hverdagen til både nordnesbeboere og resten av Bergens innbyggere – i de neste hundre år, avslutter byråden.

Utviklet med god hjelp

To barn fra Haugeveien barnehage tester balansekulene.
To barn fra Haugeveien barnehage tester balansekulene. I bakgrunnen står prosjektleder i Bymiljøetaten, Erlend Tonning, sammen med prosjektleder i DONAR Entreprenør, Endre Øren.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Lydbølgen har blitt utviklet i samarbeid med Velforeningen på Nordnes og Parkour-miljøet i Bergen.

Med innspill fra folk som kjenner området godt, og vet hva de vil ha, har området blitt til noe som forhåpentligvis vil bli godt brukt av ikke bare naboene, men også resten av byen, sier prosjektleder i Bymiljøetaten, Erlend Tonning.

Lydbølgen har mange instrumenter.
En av funksjonene til betongbølgen er et snakkerør, hvor en kan snakke eller synge til hverandre på god avstand.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Prosjektet har fått støtte fra Kulturdepartementet og Sparebank 1 SR-Bank.