Gå tilbake til:
Du er her:
Byråden klipper snoren for å markere anlegget som åpent.
Byråden klipper over snor og erklærer anlegget som åpent.
Bilde: Erlend Tonning

Ny møteplass i Indre Arna

Bergen kommune har øremerkede midler for tiltak som skal gjøre sentrale bystrøk attraktive for barn og barnefamilier. Nå har Øyrane fått et nytt møtested for både aktivitet og hvile.

Fredag 20. november ble anlegget i Indre Arna åpnet av byråd for klima, miljø og byutvikling, Eline Haakestad og direktør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen. 

Byråd for klima, miljø og byutvikling Eline Haakestad, direktør i Bymiljøetaten Lise Reinertsen og landskapsarkitekt i Norconsult Katrine Myklestad.
Haakestad og Reinertsen sammen med landskapsarkitekt i Norconsult AS, Katrine Myklestad.
Bilde: Alexandra Altermark

Det midlertidige tiltaket skal stå i to år, og består blant annet av en rampe for rulling på hjul: sykkel, skateboard og løperhjul - i tillegg til solstoler og benker.

Medvirkning 

I forkant av detaljering av prosjektet har prosjektleder for Barnas byrom, Alexandra Altermark, hatt god dialog med skolene og barnehagene i nærområdet, samt Arna helseheim og frivillige organisasjoner. Egenorganisert aktivitet, en møteplass og sykkel var innspill som ble nevnt av mange.  

Elever ved Ådnamarka skole tester sykkel- og skaterampen.
Elever ved Ådnamarka skole tester sykkel- og skaterampen.
Bilde: Alexandra Altermark

Hva finner du her?  

I Indre Arna sitt nye aktivitetsområde finner du en rampe for rulling med alt på hjul, men også hvileplasser i form av nye benker og solstoler, med utsikt til vannet.  

Ved siden av den midlertidige rulleparken er det sykkelparkering og reparasjonsstasjon for sykkel, element for balanselek, plantefelt med stauder, prydgress med mer og nye hvilebenker, benkebord og solbenker. 

Utformingen har tatt utgangspunkt i de blågrønne kvalitetene, og strekningen langs Arnavågen. Flere av elementene som benyttes på anlegget, kan demonteres og gjenbrukes på nye lokasjoner. Det er ikke planlagt for apparater som medfører bruk av fallunderlag i plast eller gummi. 

 

Prosjektet er utarbeidet i samarbeid med Norconsult AS, og er bygget av Løvaas Maskin AS.