Gå tilbake til:
Du er her:
Skjermbilde som viser kartløsningen
NYTT KART: Bergen er full av prisbelønt arkitektur. Dette er et skjermbilde av kartløsningen du nå kan bruke til å planlegge alternative søndagsturer.
Bilde: Byarkitekten

Nytt turkart viser Bergens beste arkitektur

Hva med en byvandring for å se byens flotteste bygninger?

Byarkitekten har nå laget en oversikt over prisvinnende bergensarkitektur. Kartet gir alternative turmuligheter i en tid der man bør unngå store folkemengder.

– Byarkitekten gjør utrolig mye bra arbeid, og her har de raskt levert et flott tilbud til bergenserne i en krevende tid, sier Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling. 

I kartoversikten finner du alle prosjektene som har vunnet – og blitt nominert til – Bergen kommunes arkitektur- og byformingspris. 

Også bygninger som er blitt tildelt andre arkitekturpriser er inkludert på kartet, som for eksempel vinnerne av den prestisjetunge Houens Fonds diplom.

 

Kartet viser arkitektur fra en tidsperiode på omtrent 100 år, spredt over hele byen. Her finner du arkitektur signert noen av byens historiske arkitekter, fra Per Grieg til Ole Landmark, i tillegg til en rekke representanter av bergensk samtidsarkitektur. 

– Dette er noe man kan oppleve utendørs og med god avstand, og det er også et godt alternativ til turer i mer populære områder. Det finnes mye flott arkitektur i Bergen, så her er det bare å ta seg en tur og nyte flere arkitektoniske perler, sier Bakke.

Utforsk kartet i vinduet over, eller følg denne lenken.