Gå tilbake til:
Du er her:
Barn og voksne med sekk og telt på ryggen i fjellet
TURTIPS FOR STORE OG SMÅ: 12 barn fra 3–13 år deltok på Barnas turlag sin første overnattingstur langs Jubileumsstien.
Bilde: Barnas Turlag Bergen

Opplev Jubileumsstien i sommer

Bymiljøetaten er nå i ferd med å gjennomgå hele Jubileumsstien for å forbedre merking der det er behov.

– Nå som vinteren er forbi, trenger noen av merkestikkene et lite dytt for å finne stødig feste igjen. Vi er i disse dager ute og kvalitetssikrer løypen slik at det skal være enda lettere å finne veien i år, forteller seksjonsleder for Natur- og miljøforvaltning, Kristin Madsen Klokkeide.

Byfjellsforvalter Jan Robert Bransdal merker Jubileumsstien med merkepinne.
Byfjellsforvalter Jan Robert Bransdal merker Jubileumsstien.
Bilde: Kristin Madsen Klokkeide

55 kilometer lang

Jubileumsstien stod klar sommeren 2020 i forbindelse med byens 950-årsjubileum, og ble godt tatt imot i en tid vi alle måtte være mye hjemme og finne på aktiviteter i nærområdet vi bor. Turen er omtrent 55 kilometer lang, og den går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord. Den er delt inn i åtte etapper som hver og en utgjør fine og varierte turer i flere bydeler.

Les mer om Jubileumsstien

Ta med barna på overnattingstur langs Jubileumsstien

Bymiljøetaten har hatt et godt samarbeid med Bergen og Hordaland turlag under planlegging av Jubileumsstien, og turlaget har arrangert flere turer langs de ulike etappene. Våren og sommeren 2021 arrangerer Barnas turlag Bergen overnattingsturer langs traseen. 

To grønne telt slått opp på marken.
Nå kan du bli med Barnas Turlag Bergen på overnattingstur langs Jubileumsstien.
Bilde: Barnas turlag Bergen

Turen er lagt opp som en lavterskeltur og er tilpasset barnefamilier med et eller flere barn mellom 3-12 år som ønsker å bli bedre kjent med hva friluftslivet i Bergen har å by på. Turene går over fire helger med innlagt overnatting ute i det fri, og det er valgfritt om man vil melde seg på alle eller plukke ut de av helgene som passer best. Den første turen ble gjennomført i april. De neste turene er 22.–23. mai (venteliste), 18.–20. juni og 14.–15. august.

Les mer på Bergen og Hordaland Turlag sin nettside