Gå tilbake til:
Du er her:
Ny klatreløype i Nygårdsparken.
TESTET: Levi og Tobias tester den nye klatreløypen i Nygårdsparken.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Opplev nye Flagghaugen i Nygårdsparken med ny klatreløype

Onsdag 17. juni åpnet Flagghaugen med en lang ny klatreløype. Se hvordan området har blitt.

En solfylt onsdag ettermiddag går turen gjennom toppen av Nygårdsparken, mellom trær på langs av stier, treningsapparater og en lang og høy klatreløype.

SE VIDEO: 

Fra benkene ved hvileområdet på toppen av haugen, ved siden av lydleken, til klatreløypen og videre til benkene og til treningsstativene – viser landskapsarkitekt Linn Riise Handal i TAG Arkitekter og prosjektleder i Bymiljøetaten, Signe Wie oss rundt.

Prosjektleder og Landskapsarkitekt avbildet foran den nye klatreløypen.
Prosjektleder fra Bymiljøetaten, Signe Wie fortalte om Flagghaugen sammen med landskapsarkitekt i TAG Linn Riise Handal.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Litt vekke fra klatreleken er det plassert noen parkbenker, der foreldre og besteforeldre kan se barna leke.

–  Her er et litt roligere område, og kan være et fint sted å være i ettermiddags- og kveldsol, enten man vil ta ettermiddagskaffen her eller bare ta en rusletur på stiene, forteller Wie.

Stier gjennom parken er pusset opp og bergenslykter har kommet opp.
Stiene er pusset opp og Bergenslykter har kommet opp.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Ønsket seg klatrepark i nærområdet

To lokale gutter fra Møhlenpris, Tobias Valentin Vindenes (7) og Levi Friis-Urhaug (8), åpner klatreløypen offisielt, ved å sparke og slå seg gjennom en papirvegg foran den nederste åpningen. Byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke ber guttene om dommen.

–  5 av 10, utbryter Levi.

Litt senere stiger tallet til 6 og 7, det kommer an på turen en har gjennom løypen akkurat der og da, for her kan en møte på mange andre, det kan være varmt eller kaldt – enkelt eller tøft – alt ettersom.  

Tobias og Levi åpner klatreløypen.
Tobias og Levi åpner klatreløypen og får god applaus for innsatsen.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Tobias og Levi forteller at de allerede har brukt klatreløypen mange ganger, og nok kommer til å gjøre det igjen. Levi har tidligere uttalt at han ønsket seg en klatrepark i nabolaget. Nå er den her.

– Nygårdsparken er den største grønne lungen vi har i sentrum, og et viktig område for bergenserne, forteller Thor Haakon Bakke.

Nye benker på toppen av Flagghaugen.
Hvileområde med nye benker på Flagghaugens topp.
Bilde: Margrethe Vikan Sæbø

Fakta om Flagghaugen

Nygårdsparkens øvre del, Knutepunktet, ble etablert og ferdigstilt i september 2017. Flagghaugen er et supplement til Knutepunktet.

I 2017 laget Bymiljøetaten et program for en større oppgradering av utvikling av Flagghaugen enn først planlagt, der det var et ønske om mer lek og aktivitet for alle, og spesielt fokus på litt større barn.

Toppen av Flagghaugen og vestsiden ned mot Møhlenpris, inneholder også et aktivitetsområde med lek og aktivitet for alle, men med fokus på litt større barn. Her er en klatreløype som hovedsakelig er tilrettelagt for barn fra 6 til 14 år. Men, den første delen av klatreløypen er litt enklere, med en sidearm ut, slik at de litt mindre barna kan prøve seg. Løypen er lang og blir høyere og høyere over terreng i enden.

Under klatreløypen er det tilrettelagt for barn i alle aldre, med balanse, klatre- og huskeelementer.

For de unge og voksne er treningsapparatene et annet supplement for å tilrettelegge for aktivitet i parken. Det er forskjellige apparat for å trene ulike muskelgrupper. Apparatene er samlet for å fungere som et sosialt samlingspunkt.

Både eksisterende vei til Flagghaugen, og veien til Hulen er blitt rehabilitert. På syd og vestsiden av Flagghaugen er det etablert nytt veinett, lagt i samme trasé som er vist på historiske bilder.