Gå tilbake til:
Du er her:
 Ordfører Marte Mjøs Persen avduket det første bekkalokket.
AVDUKET: Ordfører Marte Mjøs Persen avduket det første bekkalokket med jubileumsdesign.
Bilde: Ashkan Rouzrokh

Ordføreren avduket det første jubileumsbekkalokket

Torsdag avduket ordfører Marte Mjøs Persen det første av i alt 500 nye bekkalokk som Bergen kommune har fått laget til Bergens 950-årsjubileum.

-Bergen er Europas våteste by og forbindes med regn. Derfor er det naturlig at regnet preger bekkalokket for 950-årsjubileet. 

Bekkalokk
Slik ser de nye bekkalokkene ut.
Bilde: Andrew M. S. Buller

Viktig infrastruktur

-Når du ser et bekkalokk, som det er ca. 46 000 av i kommunal drift, så skal du vite at under der er den viktigste infrastrukturen til byen. Der går det rent og trygt drikkevann til byens befolkning og der går det også brukt vann som skal til rensing på et avløpsrenseanlegg for å sette minst mulig miljøavtrykk når det ferdigbehandlete vannet føres ut i fjorden. Uten disse tjenestene kan ikke byen fungere, sa ordføreren under avdukingen.

Egen bekka-lokk


I anledning avdukingen fremførte kveder og folkemusiker Silje Solberg en spesialbestilt bekka-lokk, basert på Nystemten.

Jubileumslokkene skal legges på fortau og sykkelveier. Det er rundt 46.000 bekkalokk (kumlokk) i Bergen i dag. De nye lokkene vil erstatte slitte lokk, og noen lokk vil bytte plass.

De nye bekkalokkene skal erstatte slitte bekkalokk.
Nye bekkalokk
Bilde: Ashkan Rouzrokh

Se flere arrangementer

Denne siden viser arrangement fra mange ulike aktører som ønsker å bidra i jubileumsåret: www.bergen950.no