Gå tilbake til:
Du er her:
Einar Grieg på bysykkel gjennom Teaterparken
Einar Grieg sykler til jobben hver dag hele året.
Bilde: Anne Kringstad

Seksdobling av bysyklister

I januar 2020 ble det syklet seks ganger så mange turer med bysyklene som januar 2019. Halvveis inn i februar i år har bergenserne allerede syklet forbi fjorårets februartall.

  • Bergensere tåler mye vær, smiler Einar Grieg, rådgiver for sykkel og mobilitet i Bymiljøetaten.
Lise Reinertsen på sykkel
Etatsdirektør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen, er strålende fornøyd med bysyklenes suksess.
Bilde: Ingrid Johannessen

Nesten en million turer i 2019

Bysyklene i Bergen har fortsatt å overgå seg selv for hvert år. Bare i januar 2020 ble det syklet 60 927 turer, og i 2019 i sin helhet ble det syklet nesten en million turer med bysyklene (955 197). Den mest populære sykkelmåneden i 2019 var september, med 130 696 sykkelturer. En dramatisk økning fra 2018, da august var den mest populære måneden, med 23 899 turer. Utviklingen av bysykkelordningen har gitt flere sykler og stasjoner, og er en naturlig forklaring på økningen. 

  • Økningen er likevel helt fantastisk, og det gleder meg at bysykkelordningen har fått flere bergensere til å begynne og sykle i hverdagen, sier en stolt etatsdirektør Lise Reinertsen.

40 % økning over gamle Nygårdsbroen

Vi ser også en økning i antallet syklister generelt. Over gamle Nygårdsbroen var det 40 % økning i antall sykkelpasseringer i januar 2020 fra året før, med gjennomsnittlig 1012 passeringer per dag. Dette er det høyeste januartallet siden målingen startet i 2016, til tross for en meget regnfull måned.  

Bli med på vintersykkeldagen 14. februar

Fredag 14. februar arrangerer Sykkelbyen Bergen vintersykkeldagen for sjette gang, og markeringen er en del av den internasjonale feiringen som startet i Canada for syv år siden. Den årlige vintersykkeldagen markeres i år på Haukeland Universitetssykehus, i samarbeid med Sykle til Jobben og Syklistenes landsforening Bergen.

Ta del i feiringen fredag 14. februar mellom 07:00 og 08:30 ved sykkelparkeringen i sentralblokken, sykehusparken og kvinneklinikken. 

Alle som sykler kan melde seg på den uhøytidelige vintersykkeldagen her: https://www.winterbiketoworkday.org/?lang=no