Gå tilbake til:
Du er her:
Sykkelsjef Einar Grieg  og Thor Haakon Bakke
BER OM HJELP: Sykkelsjef Einar Grieg (til v.) og Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling.
Bilde: Kristian Rindheim

Si din mening om å sykle i Bergen - frist 10. august

Er du syklist i Bergen? Nå kan du si din mening i Sykkelundersøkelsen 2022.

Fram til 10. august kan alle som sykler i Bergen, si sin mening i den nasjonale Sykkelundersøkelsen 2022. 

Undersøkelsen er i regi av Syklistenes Landsforening, men svarene herfra kan gi gode innspill til sykkelarbeidet i Bergen kommune fremover. Din mening er viktig for oss i det videre arbeidet med å tilrettelegge for gode og trygge sykkeltiltak. 

− Verdifull innsikt 

Ifølge byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Haakon Bakke, er resultater fra slike undersøkelser en viktig del av kunnskapsgrunnlaget for å skape gode fremtidige løsninger i sykkelbyen Bergen. 

− For å fortsette det viktige arbeidet med å få flere til å sykle og redusere klimagassutslipp fra personbiltrafikken, er det avgjørende at vi lytter til syklistene. Det gjelder både hva som er bra, og hva som kan bli bedre, forteller byutviklingsbyråden. 

Satser mer på sykkel enn noen gang 

Sykkelsjef i Bergen kommune, Einar Grieg, forteller at det jobbes godt i kommunen. 

− De siste årene har det skjedd mye positivt for de som sykler i Bergen. Vi har fått bysykkelording, vi åpner snart verdens lengste sykkeltunnel til Fyllingsdalen, vi setter ut sykkelstativer og sykkelskap for trygg sykkelparkering og det bygges og planlegges bedre og tryggere sykkelveier, sier Grieg. 

Bergen kommune jobber kontinuerlig med å bedre sykkelforholdene i Bergen. Bystyret har satt av over 120 millioner kroner de neste fire årene til kommunale sykkeltiltak, og fram mot sommeren 2023 skal det åpnes 20 kilometer med sykkelvei. 

Om Sykkelundersøkelsen  

Sykkelundersøkelsen 2022 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. 

Undersøkelsen vil ligge til grunn for kåringen av Norges beste sykkelby og er åpen fra 1. juni til og med 10. august. 

Resultatene fra undersøkelsen vil bli presentert i september 2022 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Hamar.