Gå tilbake til:
Du er her:
Juletre til Torgallmenningen
Juletreet tar et luftig farvel med omgivelsene på Apeltun.
Bilde: Andrew M.S. Buller

Treet fra Apeltun skal spre juleglede på Torgallmenningen

Tre generasjoner fulgte godt med da juletreet som skal pryde Bergen sentrum ble felt på Apeltun.

Det er cirka to grader i luften og solen er i ferd med å stå opp over Bergen by. Malcolm Horn og kollegaene står klare med motorsag, stropper og kran. De har fått det ærefulle oppdraget med å felle et stort grantre og transportere det til Torgallmenningen hvor det skal pyntes til glede for alle som tar turen til Bergen sentrum.

- Jeg er stolt over oppdraget, forteller Malcolm.

- Jeg har vært med på dette flere ganger. Nå skal jeg klatre opp i treet, feste på en stropp som igjen skal festes i en kran. Deretter sager jeg over bunnen før vi heiser treet på lastebilen for transport, sier han før han lettbeint klatrer opp i treet.

Et tre med historie

Tre generasjoner fra familien som har donert treet følger nøye med. Astrid Mehus Sunde forteller at det var hennes svigerforeldre som fikk treet til Bergen og Apeltun.

- De har en veldig fin ferieplass i Naustdal i Sunnfjord. Bak huset der vokste det et fint lite juletre som de forsto ville bli alt for stort til å stå der. Svigerforeldrene hadde kjøpt seg et hus i Apeltunveien et par år tidligere og ville ha et fint tuntre her. Så da tok de det med seg og satte det her. Men årene har gått, og treet har blitt alt for stort. Jeg tror ikke naboene er begeistret lenger, ler Astrid.

15,9 meter

Parkforvalter i Bymiljøetaten, Marianne Aasheim, takker på vegne av Bergen kommune for gaven.

- Vi er veldig glade for at vi har fått et stå fint tre her fra Apeltun i år. Vi er kjempefornøyde og håper at mange kan få glede av den i julen.

Med treet godt sikret og klar for transport måler Malcolm Horn og kollegene treet til å være rett under 16 meter høyt. Tirsdag skal treet monteres og pyntes før lysene tennes torsdag 22. november.

Tre generasjoner følger med på trefelling
Odine (til venstre), Linda Mehus Sunde og Astrid Mehus Sunde følger spent med på trefellingen.
Andrew M.S. Buller
Sikrer juletre på lasteplan
Malcolm Horn sørger for at juletreet skal få en sikker transport fra Apeltun til sentrum.
Andrew M.S. Buller
Parkforvalter, Marianne Aasheim
Parkforvalter i Bymiljøetaten, Marianne Aasheim, takker på vegne av Bergen kommune for gaven.
Andrew M.S. Buller