Gå tilbake til:
Du er her:
Bilde av plastforsøpling
TRUER LIV: Årets TV-aksjon går til arbeidet med å bekjempe plast på avveie i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.
Bilde: Rafa Elias / Getty Images

TV-aksjonen: Tre tips mot unødvendig plast og slik bidrar du

Du kan bidra til å hindre at plast havner i havet. Slik gir du penger til årets aksjon.

Årets TV-aksjon går til Verdens naturfond WWF og arbeidet de gjør for å bekjempe plast i havet. 

Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også mennesker og natur. Årets TV-aksjon skal ta plastproblemet ved roten og bidra til å redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene. 

En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. TV-aksjonsmidlene er derfor øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Målet er blant annet å etablere og forbedre eksisterende avfallssystem for mer enn 900.000 mennesker. 

Som de fleste har fått med seg, er plastforurensing også et stort problem langs vår kyst. I denne videoen får du tre gode hverdagstips til hvordan du kan bidra til å minske plastproblemet:

Digital aksjon

På grunn av koronapandemien er årets TV-aksjon digital. Det betyr blant annet at du kan lage din egen digitale bøsse på www.blimed.no

Du kan også støtte en lokal, digital bøsse her: www.spleis.no/bosser, sende penger med Vipps til 2133 eller by på noe i årets auksjon: www.auksjonen.no/TV-aksjonen

Selve TV-aksjonsdagen er søndag 18. oktober, med direktesending på NRK på kvelden.

Én krone per innbygger

Plastforurensing er et av våre største globale miljøproblem. Plastforsøpling skaper sult, fattigdom og helseproblemer. Plastforsøpling utrydder dyr som lever i vann dag for dag, og sakte, men sikkert flyter plasten også til våre hav, elver og vannforsyninger.

Derfor mener byrådet der er viktig at Bergen kommune støtter TV-aksjonen. Byrådet har vedtatt at kommunen skal gi 283.763 kroner til aksjonen. Det tilsvarer én krone per innbygger. Bergen kommune gir også driftsstøtte og låner ut kontorlokaler til TV-aksjonen.