Gå tilbake til:
Du er her:

Siste nytt

Slik vil bystyret satse på folkehelse

Onsdag 30. januar behandlet bystyret statusrapport på folkehelseplan for Bergen 2015-2025. Bystyret benyttet anledningen til å få frem nye viktige satsingsområder innen folkehelsearbeidet fremover.

Har fått støtte til prosjekt om ungdom og sosiale medier

Regionale forskningsfond Vestlandet (RFF Vest) har tildelt 0,5 mill. til et prosjekt i Bergen kommune om ungdom og sosiale medier.

Folkehelseundersøkelse i Hordaland

I 2018 ble det gjennomført en stor folkeundersøkelse i Hordaland. Undersøkelsen gir en bred kartlegging av folkehelsen til hordalendingene og bergenserne. Rapporten gir resultater både på fylke-, kommune- og bydelsnivå.

Fem veier til overskudd i vintermørket

Hvor finner du energien når vinteren er på sitt mørkeste, kaldeste og våteste? Karoline Heggøy og Linda Aksnes hos Frisklivssentralen vet råd!

Nye satsingsområder for å bedre folkehelsen

Se hva byrådet vil prioritere de neste årene.

Stort engasjement rundt ny seniorplan!

Mandag 17. september var det fullt hus på Litteraturhuset i forbindelse med folkemøte om ny Seniorplan for Bergen kommune.

Bergen blir programkommune for folkehelse

Ny satsing på psykisk helse og utjevning av sosiale helseforskjeller blant barn og ungdom.

Velkommen til folkemøte om ny seniorplan!

Hvordan kan vi i Bergen få fremtidens eldrepolitikk til å også handle om inkluderende arbeidsliv, frivillighet, boligbygging, transport, og tilrettelegging for en sosial og aktiv alderdom? Hva er en god og meningsfull alderdom?

Velkommen til folkehelsekonferansen 2018!

Folkehelse i en ny tid – muligheter og utfordringer.

Flere unge er ensomme

Over en av fem ungdommer er plaget av ensomhet i Bergen. Dette er et av hovedtemaene i Hordaland fylkeskommune sin nye rapport basert på Ungdata-undersøkelsen (AUD-rapport 09/2018). Rapporten gir et innblikk i hvordan ungdommene i Bergen kommune har det og hvem som er plaget av ensomhet.

Stor folkehelseundersøking i Hordaland

Korleis har du det og korleis trivst du i nærmiljøet ditt? Dette er noko av det om lag 70 000 hordalendingar blir spurde om i den største folkehelseundersøkinga som er gjennomført i Hordaland.

Bergen kommune i spissen for folkehelsenyskapning

Bergen kommune går i gang med Folkekommune, et innovasjonsprosjekt som skal skape et felles system for utveksling av helseopplysninger.

Slik er folkehelsen i Bergen

Færre ungdomsskoleelever har drukket alkohol, men flere har røykt cannabis. Det viser folkehelseprofilen for Bergen kommune. Sjekk folkehelsen i din bydel.

– Folkehelse mer enn tredemølle og salat

15. desember 2017 samlet Bergen kommune flere aktører til seminar om folkehelse, et område der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Folkehelse i alt vi gjør!

Folkehelsearbeid er mer enn trening eller kostholdsråd. – Det er viktig å ha folkehelseperspektivet med i alt vi gjør, sier helsebyråd Rebekka Ljosland. Les om hvordan de ulike byrådene arbeider for bergensernes helse.