Gå tilbake til:
Du er her:
NY VAKSINESTASJON: Helsebyråd Beate Husa og sjef for vaksinestasjonene i Bergen kommune, Hossein Tehrani, utenfor den nye vaksinestasjonen i Øvre Dreggsallmenning 6.
NY VAKSINESTASJON: Helsebyråd Beate Husa og sjef for vaksinestasjonene i Bergen kommune, Hossein Tehrani, utenfor den nye vaksinestasjonen i Øvre Dreggsallmenningen 6.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Åpner ny vaksinestasjon i sentrum

Mandag 14. februar åpner en ny vaksinestasjon for koronavaksinering i Bergen sentrum. Denne erstatter Sentralbadet, som skal ombygges til scenekunsthus.

Den nye vaksinestasjonen vil holde til på rundt 800 kvadratmeter i første etasje i Øvre Dreggsallmenningen 6. Innenfor inngangen er det god plass til registrering, og det blir to innganger videre inn i lokalene - alt etter om man velger å vaksinere seg med Pfizer eller Moderna.

SE OGSÅ OPPDATERT INFORMASJON OM VAKSINERINGEN:
  Alt du trenger å vite om koronavaksineringen i Bergen

Helsebyråd Beate Husa opplyser at det vil være mulig å vaksinere 50 personer om gangen, og kapasiteten vil være på rundt 800 personer på ett skift. 
- Ved behov er kan vi også ha flere skift og vaksinere i helgene, sier Husa. 

LIGGER I DRÆGGEN: Vaksinestasjonen i Øvre Dreggsallmenningen ligger vis-a-vis Vikinghallen, like ved Mariakirken.
I DRÆGGEN: Vaksinestasjonen i Øvre Dreggsallmenningen (bygget til høyre på bildet) ligger vis-a-vis Vikinghallen, like ved Mariakirken.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Opptatt av å tilrettelegge 

- Tilbudet blir det samme som på Sentralbadet. Her kan bergenserne få sin første, andre, tredje og for noen også fjerde vaksinedose, sier Hossein Tehrani, leder for vaksinestasjonene i Etat for håndtering av covid-19. 

- Det er ønskelig at flest mulig vaksinerer seg, også de som har utsatt det helt frem til nå. Vi tar godt imot alle som kommer, sier helsebyråden. 

- Tilrettelegging og trygghet er viktig. De som kvier seg for å ta vaksinen kan både få hjelp ved vaksinestasjonen og gjennom et eget tilbud ved Smittevernkontoret. Nå er det dessuten mulig å vaksinere seg på apotek i bydelene. Til sammen 36 apotek er med i denne avtalen med Bergen kommune, sier Husa. 

- I tillegg kan man også, uavhengig av dose, vaksinere seg hos fastlegen, sier Tehrani. 

KLARGJØR LOKALER: For tiden pågår byggearbeider i Øvre Dreggsallmenning 6, hvor kommunens nye vaksinestasjon snart åpner.
KLARGJØR LOKALER: For tiden pågår byggearbeider i Øvre Dreggsallmenning 6, hvor kommunens nye vaksinestasjon snart åpner.
Bilde: Kristin Bergitte Hauge

Åpner 14. februar

Helsebyråden er godt fornøyd med hvordan vaksineringen har foregått i Sentralbadet, men siden bygget skal pusses opp og benyttes til scenekunst er ikke videre vaksinering mulig her.

- Å finne egnede lokaler i Bergen sentrum som fyller kravene har ikke vært så enkelt. Vi har vektlagt plass og kapasitet, beliggenhet og tilkomst med kollektivtransport og muligheter for parkering, sier Husa. 

Den nye vaksinestasjonen åpner mandag 14. februar. Vaksinestasjonen i Sentralbadet hadde sin siste åpningsdag 8. februar. Det vil også fortsatt være vaksinering i Åsanehallen fremover.