Gå tilbake til:
Du er her:
Alle representantene i det lokal rådet til "Familie for første gang"
Fra venste: Elisabeth Handal, Øygarden; Renathe Tangen, Osterøy; Marilen Hanstveit, Osterøy; Svanhild Forland, Øygarden; Solveig Elvik, Alver; Kjersti Marøy, Alver; Rose-Marie Hägg, Bergen; Elin Kråkenes, Bergen; Tine Aaserud, nasjonal fagsjef NFP; Vibeche Storebø, Austevoll; Silje Myntevik, Bergen; Anne-Linn Knutsen, Askøy; Linn Rebnord, Askøy; Jannicke Nilsen, Bergen; Tove Linn Øren, Bergen.
Bilde: Anders Hønsi

"Familie for første gang" på tvers av kommunegrensene

Bergen kommune er vertskommune for programmet "Familie for første gang". Åtte omkringliggende kommuner har inngått avtaler om å være utprøvingskommuner.

Torsdag 24. mars møttes representanter fra Bergen kommune og fem av de åtte utprøvingskommunene, samt nasjonal fagsjef fra Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) øst og sør, for å nedsette et lokalt råd for hele programområdet. De åtte kommunene som deltar i prosjektet er Alver, Askøy, Øygarden, Bjørnafjorden, Vaksdal og Samnanger, Austevoll og Osterøy.

Fremmer mor og barns helse 

Familie for første gang er et hjemmebesøksprogram for førstegangsforeldre med sammensatte utfordringer. Programmet skal fremme mor og barns helse i svangerskap og etter fødsel, og styrke familiens livssituasjon.

Bred faglig og administrativ sammensetning

Det lokale rådet har en bred sammensetning av medlemmer med faglig og administrativ forankring, i tillegg til representanter fra alle kommunene. Mandatet er å være en rådgivende, samordnende og tilretteleggende støtte for implementering av Familie for første gang i utprøvingskommunene.

I gang med rekrutering av familier

Familiesykepleierne i Bergen kommune er allerede i gang med rekrutteringen av familier, og er på hjemmebesøk hos aktuelle kandidater for programmet. 

– Det er svært gledelig at så mange kommuner ønsker å delta. I Bergen er vi stolt av å få være vertskommune for så mange omliggende kommuner i innføringen av et så viktig program og vi ser frem til fortsettelsen, sier avdelingsleder Elin Kråkenes i Etat for barn og familie.

Les mer om “Familie for første gang” her