Gå tilbake til:
Du er her:
Herborg Heie og Beate Husa
TOPP STEMNING: Herborg Heie (87) har gledet seg lenge til den store festdagen med offisiell åpning av Johannessenteret omsorg pluss. Hun fant fort tonen med Beate Husa, byråd for eldre, helse og frivillighet.
Bilde: Nina Johnsen

Feiret offisiell åpning av Johannessenteret

Torsdag kunne Johannessenteret endelig invitere til offisiell åpning av det nye omsorg pluss-senteret på Møhlenpris. Beboer Herborg Heie (87) klippet snoren sammen med helsebyråd Beate Husa.

– Dette har jeg gledet meg til lenge! Jeg har sett frem til en høytidelig markering, sier Heie og legger til at det er første gang hun har fått mulighet til å klippe snoren på en offisiell åpning. 

Herborg Heie klipper snoren sammen med helsebyråd Beate Husa.
OFFISIELL ÅPNING: Herborg Heie (87) og helsebyråd Beate Husa sto for snorklipping og offisiell åpning av Johannessenteret omsorg pluss torsdag. – Vi erklærer herved Johannessenteret for åpnet, sa de i kor til stor applaus fra forsamlingen.
Bilde: Nina Johnsen

Beate Husa, byråd for eldre, helse og frivillighet, er imponert over det flotte anlegget som har 41 leilighet og fellesarealer fordelt på 6.000 kvadratmeter. 

– Gratulerer så mye med dagen! Dette er en stor dag. Johannessenteret har blitt et flott, nytt og moderne bygg. De som bor her, er heldige. Her får de et trygt og godt sted å bo, og de får nødvendig hjelp og pleie hele døgnet, sier byråden. 

Omfattende rehabilitering

Det nye omsorg pluss-senteret på Møhlenpris var tidligere et aldershjem. Det som den gang het Johanneshjemmet ble opprinnelig ferdigstilt i 1933 av Johanneskirkens diakonat. I slutten av 2018 startet en omfattende rehabilitering av det daværende aldershjemmet. Tidlig i 2021 kunne beboerne flytte inn i et nytt og moderne bygg med 41 omsorgs pluss-boliger. 

Jeanne Daae-Hansen (institusjonssjef), Beate Husa (helsebyråd) og Camilla Grimsby (styreleder) på åpningsfesten til Johannessenteret Omsorg pluss på Møhlenpris.
FEIRER: Jeanne Daae-Hansen (institusjonssjef), Beate Husa (helsebyråd) og Camilla Grimsby (styreleder) på åpningsfesten til Johannessenteret Omsorg pluss på Møhlenpris. – Gratulerer så mye med dagen. Jeg gleder meg til videre samarbeid, sier Husa.
Bilde: Nina Johnsen

– Vi har planlagt åpningen av senteret noen ganger tidligere, men på grunn av koronapandemien har det blitt utsatt. I dag, på dagen halvannet år etter overtakelse av bygget, kunne vi endelig invitere til offisiell åpning, sier Jeanne Daae-Hansen, institusjonssjef.  

Daae-Hansen er stolt og imponert over hvordan både beboere og ansatte har håndtert omstillingsprosessen fra aldershjem via hotell til ny hverdag i omsorg pluss. 

– Jeg vil takke beboerne for dere tålmodighet. I tillegg vil jeg berømme de ansatte for den enorme innsatsen de har lagt ned i hele denne perioden, sier institusjonssjefen.   

Takterrasse på Johannessenteret.
STOR TAKTERRASSE: Johannessenteret har flere takterrasser. Dette er den største med grill og scene. I øverste etasje har takterrassen ulike aktiviteter som blant annet sjakk, botsjabane og fire på rad. Der er også flere treningsapparater som er nyttige for seniorene.
Bilde: Nina Johnsen

To og et halvt år på hotell

Heie flyttet inn på Johannessenteret for hele 26 år siden. Da aldershjemmet skulle rehabiliteres til å bli omsorg pluss-boliger i 2018 flyttet hun og resten av beboerne på hotell i Sandviken. 87-åringen og 17 andre beboere flyttet tilbake til Møhlenpris i januar 2021. Heie er glad for å være tilbake. 

Bilde av kjøkken i en av leilighetene i det nye omsorg pluss-anlegget.
ROMSLIG LEILIGHET: Det nye omsorg pluss-anlegget på Møhlenpris har 41 moderne og romslige leiligheter. Kjøkkenkroken har benk som kan heves og senkes etter beboerens behov. Det samme kan toalett, dusjsete og vask på badet.
Bilde: Nina Johnsen

– Det var fint på hotellet også, men nå har vi fått det skikkelig flott i det nye bygget. Vi er som en stor familie her på huset. Det er veldig sosialt og hyggelig. I tillegg har vi et fantastisk personale som tar vare på oss, sier Heie.   

Fra aldershjem til omsorg pluss

Husa forteller at kommunen de senere årene har gått bort fra aldershjem og heller styrket tilbudet innen heldøgnspleie innen omsorg pluss og sykehjem. 

– I kommunen satser vi sterkt på helsefremmende og forebyggende arbeid i eldreomsorgen for å bidra til at innbyggerne kan bo lengst mulig i eget hjem. Samtidig skal vi sikre at eldre som har behov for omsorg pluss-bolig eller sykehjemsplass, får tilbud om dette. De senere årene har vi derfor arbeidet for flere omsorg pluss-boliger og sykehjemsplasser, der det er bemanning hele døgnet, sier byråden og legger til at Johannessenteret var det siste aldershjemmet som ble avviklet i Bergen kommune.  

I Bergen er det både kommunale og ideelt drevne omsorg pluss-anlegg. 
– Ingen av dem er like. Alle har sitt eget særpreg og sine kvaliteter. Dette gjør at vi utfyller hverandre, inspirerer hverandre og lærer av hverandre. Dette gjør oss bedre samlet sett, til beste for de vi skal gi omsorg til, avslutter Beate Husa.