Gå tilbake til:
Du er her:

Frank van Betten blir ny smittevernoverlege

Den nye smittevernoverlegen begynner i stillingen 21. januar.

Van Betten har tidligere vært legevaktsjef i Bergen kommune i 20 år og kommer nå fra stillingen som helsesjef i Stavanger kommune. Han har blant annet erfaring fra spesialisthelsetjeneste og som kommunelege og assisterende fylkeslege. 

Frank Van Betten
Frank van Betten starter i jobben 21. januar.
Bilde: Eivind Damsgaard

Får viktig rolle

- Vi er glade for at Frank van Betten har takket ja til å bli ny smittevernoverlege i Bergen.  Han har mye erfaring og kjenner kommunen godt. Jeg ser frem til god og tett dialog om pandemihåndteringen, og smittevernoverlegen vil få gode muligheter til å komme med innspill til byrådet før beslutninger i pandemihåndteringen tas, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

- Jeg ser frem til å starte som smittevernoverlege i Bergen og bidra til en god håndtering av pandemien. Det blir viktig å få et godt samarbeid med mange sentrale aktører, for eksempel politikere, næringsliv og offentlige tjenester. Jeg gleder meg også til å samarbeide med de mange dyktige ansatte i Bergen kommune som har håndtert covid-19-pandemien til nå, sier Frank van Betten.

- Arbeidet med vaksinering av innbyggerne står sentralt i tiden fremover samtidig som vi må minne hverandre på at vi må opprettholde gode smittevernrutiner, sier van Betten. 

Begynner i januar

Van Betten starter i jobben 21. januar. Frem til dette er Egil Bovim konstituert som smittevernoverlege.